banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

DNS Değiştirmek Yasak mı? İşte Cevabı!


İnternet Medyası Derneği'nin organize ettiği özel bir toplantıda BTK başkanı Tayfun Acarer, herkesin merakla beklediği soruları yanıtladı. Önemli notları bu yazıda paylaşıyoruz.


Gündemi bir süredir meşgul eden ve "22 Ağustos İnternetin Ölümü" olarak jenerik hale gelen tepkiler, ciddi boyutlara ulaşınca ilgili kurumlar da açıklama yaparak konuyu netleştirdi.

Aralarında ShiftDelete.Net'in de olduğu popüler haber sitelerinden oluşan İnternet Medyası Derneği'nin misafiri olarak bu sabah Feriye'de konuşma yapan BTK Başkanı Tayfun Acarer, 22 Şubat'ta alınan "İnternetin Güvenli Kullanımı" adlı kurul kararıyla ilgili olarak merakla beklenen sorulara açıklık getirdi.

Önemli Sorular ve Cevapları

Bu soruların ikisini kısaca hatırlamakta fayda var;

SORU 1: Şu anki standart haliyle internet kullanmaya devam edecek kişiler ne yapacak?

Aynı şekilde devam edebiliyorlar. İsterlerse diğer profillere geçiş yaparak interneti daha güvenli hale getirmek için bazı kısıtlamaları tercih etmeleri de kendi elinde.

SORU 2: 22 Ağustos'tan sonra yasaklanan bazı sitelere DNS değiştirerek girmek suç olacak mı? Çünkü kurul kararında böyle bir madde var.

Şu anda ne yapılıyorsa, 22 Ağustos'ta da o yapılacak. Yani DNS değiştirip yasaklanan sitelere girmek suç sayılmayacak.

Suç ama...


Toplantı sonrasında çektirilen hatıra fotoğrafı

Yazdıklarım çok net. Ancak, burada bir noktaya temas etmemiz gerekiyor.

Bu cevapları verirken, "DNS değiştirene dokunmayacağız diyorsunuz ama kurul kararında öyle yazmıyor" dediğimizde, görmezden gelerek bu sorunu çözeceklerini belirtiyorlar. Aslında DNS değiştirip girmek suç ama biz dokunmayacağız diyor BTK.

Özetle, gösterilen tepkiler amacına ulaşmış gibi görünüyor. BTK da sivil toplum örgütleriyle konuyu değerlendirmeye devam edeceklerini, çok sık toplantılar yaparak bu konuda evrensel bir özgürlük imkanı sunmak istediklerini de samimi olarak açıklıyorlar.

Gelişmeleri, ilerleyen günlerde de takip ediyor olacağız.


Yazan: Hakkı Alkan
SDN - ShiftDelete.Net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.