banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

DİKKAT!.. Mail Hesaplarınız Tehlikede!

Siz de ücretsiz Wi-Fi hizmeti veren yerlerde internete bağlanıyorsanız Facebook ve mail gibi kişisel sayfalarınız tehlikede, çünkü bu sayfalarınıza başkaları da girebiliyor. Peki bu nasıl mı oluyor? İşte cevabı...

Son dönemde birçok işletme daha fazla müşteri çekmek için ücretsiz Wi-Fi (kablosuz bağlantı) hizmeti sunuyor.

Tüketiciler, dizüstü bilgisayarlarını alıp kahvelerini yudumlarken Facebook ve Twitter gibi sitelerde dolaşmayı alışkanlık haline getirdi.

Firefox 3.6 için çıkan yeni bir eklenti ortalığı karıştırdı. Firesheep adlı bu eklenti ile aynı Wi-Fi ağına bağlı herkesin Facebook, Twitter ve benzeri hesaplarını görebilmek mümkün.

Hangi Hesaplara Bakılabiliyor?

Butler, çoğu sitenin hesabınıza girişte kullandığınız parolayı şifrelediğini ancak daha sonra karşınıza çıkan hiçbir veriyi şifreleme zahmetine girmediğini belirterek, bunun kullanıcıları zor durumda bıraktığını söyledi. (Wi-Fi Direct ile Doğrudan Veri Transferi)

Hem Wi-Fi ağlarının güvensizliğine, hem de Facebook ve benzeri sitelerin güvenlik önlemlerinin ne kadar yetersiz olduğuna dikkat çekmek isteyen Butler, Firesheep adlı açık kaynak kodlu eklentiyi kendi sitesinde yayınlıyor.

Programla İlgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Tıklayınız

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.