banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Cepte 5 Kat Daha Fazla Performans

Daha hızlı cep telefonları elbette ki herkesin ortak arzusu. Bu konuya dair önemli bir haber kimden geldi dersiniz? İşte detaylar:13/09/2010 19:00Mobil işletim sistemi savaşları, mobil içerikler ve yüksek grafik ihtiyacı duyan mobil oyunlar derken akıllı telefonların en önemli bileşenlerinden biri haline geldi güçlü işlemciler. Artık birçok kullanıcı telefonun kamerası, müzik performansı gibi detaylarının yanında işlemcinin gücüne de dikkat ediyor. Hâl böyle olunca Qualcomm, ARM gibi isimlerin popülaritesi de bir hayli arttı. Son döneme her ne kadar Qualcomm damga vurmuş gibi görünse de en güçlü mobil işlemcilerin ARM mimarisini kullandığını görüyoruz. Özellikle Apple A8 ile Samsungun Hummingbird kod adlı işlemcisi bu konuya kanıt sayılabilecek en önemli ayrıntılardan. (Neden Samsung Galaxy S)

ARM mimarisinin en yeni eseri ise Cortex A15 adı verilen mobil işlemci oldu. Yeni işlemciler ile mobil cihazlar çok daha güçlü bir yapıya kavuşmuş olacak. Açıklanan verilere göre akıllı telefonlar Cortex A15 ile 5 kat daha fazla güç elde etmiş olacak. Kod adı Eagle olan bu işlemciler, yeni nesil akıllı telefonların en fazla güce ihtiyaç duyduğu alanlarda daha fazla performans vaat ediyor. Yeni işlemciler aynı zamanda daha az enerji tüketimleri ile de ön plana çıkacak. Bilindiği gibi ARM, Texas Instruments, ST-Ericsson ve Samsung gibi firmalar ile bir süre öne ortak bir anlaşma imzalamıştı.

Yazan: Ahmet Gözütok

SDN - http://shiftdelete.net/cepte-5-kat-daha-fazla-performans-23554.html    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.