banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Ceple konuşma dışında her şey yapar olduk
Akıllı telefonlar yaygınlaşmaya başladıktan sonra, telefonlarla konuşma dışında her şeyi yapmaya başladık. Belki size çok garip gelecek araştırmanın sonuçlarına göre, telefonları konuşma amacıyla ancak 5. sırada kullanıyoruz. Cep telefonları konuşma amacıyla icat edildi. Akıllı telefonların hayatımıza girmesinden sonra telefonların kullanım amaçları da değişti, daha da değişmeye devam ediyor. İngiltere’de akıllı telefon kullanıcılarının kullanım alışkanlıkları üzerinden yapılan bir araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

İngiltere merkezli O2 şirketinin Genel Müdürü David Johnson, 2000 Samsung akıllı telefon kullanıcısı üzerinden yaptıkları araştırmayı açıkladı.

Akıllı cep telefonu kullanıcıları, cihazları ile bir günde 25 dakikalarını internette geçiriyor. İkinci sırada ise 17 dakika sosyal ağlarda zaman harcıyorlar.

Müzik dinlemeye ayrılan zaman ise dördüncü sırada. Yaklaşık 16 dakika müziğe ayrılıyor. Oyun oynamak ise sanılandan daha fazla. Kullanıcılar, 14 dakikalarını oyun oynamaya veriyorlar.

Akıllı telefonları konuşma amaçlı kullanım ise 12 dakika. Bu da sıralamada ancak 5. yer alıyor.

Cep telefonları bir de hayatımızdan bazı şeyleri çıkarmaya başladı.

Cep telefonu kullanıcılarının yüzde 70’inden fazlası hayatından çalar saati çıkardı. Saat olarak kullanım 5 yıl öncesine göre çok daha yaygın. Tep telefonu olduktan sonra ajanda kullanımını kaldırdığını söyleyenlerin oranı her geçen ay daha da artıyor.

Yüzde 39’u cep telefonu sahibi olduktan sonra kamera ihtiyacı hissetmediğini söyleyenlerin oranı.

10 akıllı telefon kullanıcısından biri de telefonu TV olarak kullanıyor.

AKILLI TELEFONLARI EN ÇOK
HANGİ AMAÇLARLA KULLANIYORUZ


1. İnternete bağlanmak
24.49 dakika

2. Sosyal ağları kontrol etme
17.29 dakika

3. Oyun oynamak
14.26 dakika

4. Müzik dinlemek
15.38 dakika

5. Çağrı yapma
12.08 dakika

6. E-postalar
11.06 dakika

7. Metin mesajı
10.12 dakika

8. TV / film izlemek
9.23 dakika

9. Okuma kitapları
9.18 dakika

10. Fotoğraflar
3.25 dakika

Kaynak : Rotahaber / Özel

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.