banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Cep telefonunuzun bataryası da sizi ele verecek!

ABD'deki Stanford Üniversitesi'nden uzmanlar, enerji tüketimiyle ilgili veri toplayacak bir uygulama geliştirdi.

Stanford Üniversitesi uzmanları makalelerinde, "Kötü amaçlı telefon uygulamalarının, ne GPS (Küresel Konumlandırma Sistemi) ne de yerel internet sağlayıcılarının, kablosuz internet ağına girme izni var. Ve bunlar, uygulamalar için çok yaygın olarak alınan ve kullanıcının şüphesini çekmeyecek izinler Bizim çalışmamız, cep telefonu şebekesi ve pil kullanımı verilerine girilmesi esasına dayanıyor." dedi.

Uzmanlar ayrıca, Android uygulama mağazası Google Play'de bu bilgiler için izin isteyen 179 uygulamanın mevcut olduğunu söylüyor.

“Bazen insanlar, akıllı telefonlarının sensörle dolu olduğunu unutuyorlar.”

İngiltere'deki Surrey Üniversitesi'nden siber güvenlik uzmanı Prof. Alan Woodward, araştırmayla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Cep telefonlarının artık her yerde olması, bizi izlemek için kullanılabilecekleri bu kadar çok yöntemin olması rahatsız edici. Bazen insanlar, akıllı telefonlarının jiroskoplardan GPS'lere pek çok sensörle, kamera ve mikrofonlarla dolu olduğunu unutuyorlar. Bu son çalışma, pil tüketimi gibi basit bir karakteristiğin bile, mahremiyetimizi ihlal etmek için kullanılabileceğini gösteriyor."

Öte yandan Woodward, en güvenli yolun cep telefonlarının pillerini çıkararak  kullanmak(!) olduğunu tavsiye ederek, en güvenli yolun akıllı cep telefonlarını kullanmamak olduğunu ima ediyor.
 

Ancak tümleşik bataryası bulunan akıllı cihaz kullanıcılarının bu durumdan nasıl kurtulacakları hala cevap bulmuş değil. (Ömer Özbey-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.