banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula 1899 Hoffenheim Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI

Bu site sizi çok şaşırtacak!

Belki sizin şimdiye kadar internetteki gizliliğiniz konusunda hiçbir derdiniz olmamış olabilir. Ama en azından bu konuda kulağınıza bir şeyler çalınmıştır. Popülerlikler her geçen gün artan sosyal ağ sitelerinde paylaştığınız bilgilere kimin erişebileceği üzerinde yeterince söz hakkınız olmadığı için artık kimin sizin hakkınızda ne bildiğinden emin olmak mümkün değil. Bu konuda şikayetçi olanların çoğu, Facebook veya Google gibi devlerin sizin hakkında kolaylıkla her bilgiyi topladığını ve kullanabileceğinden yakınıyor. Ama tehlike bilgilerinizin bu sitelerin eline geçip geçmemesi ile sınırlı değil.

İnternette yayın yapan Spokeo.com adlı bir internet sitesi, sizinle ilgili tüm bilgileri internet üzerinde arayarak tümünü bir araya topluyor. Kendisini bir telefon rehberine benzeten site, sosyal ağ sitelerindeki bilgilerinize erişmekle kalmıyor, internet üzerinde farklı blog'larda yer alan yazı veya yorumların da size ait olup olmadığını ayırt edebiliyor.

Üstelik ayda 2.95 Dolar ödeyen herkes sizin hakkınızdaki kayıtlı tüm bilgilere ulaşarak, sizinle ilgili detaylı bir profil çıkartabilir. Eğer bu yazdıklarımıza inanmak size güç geliyorsa, siteyi şu adresten  ziyaret ederek kendinizi arayabilirsiniz. Neyse ki site ABD merkezli arama gerçekleştiriyor ve Türkçe karakterleri çok başarılı bir şekilde yorumlayamıyor. Ama sık kullandığınız bir e-posta adresini arattığınızda karşınıza çıkan sonuç tahmin ediyoruz ki sizi de şaşırtacak...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.