banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Bu kainat, nasıl tesadüf olabilir ki?

Bu kainat, nasıl tesadüf olabilir ki?

Bu galaksinin dışında milyonlarca galaksi daha vardır. Hepsi muazzam suretle birbirinden kaçıyor gibi dönüyor.

Bilindiği gibi ışık saniyede üç yüz bin km yol kat ediyor. Yani bir saniyede dünyanın etrafını yedi defa dolaşıyor. Kâinatın boyutlarına bir göz atarsak hayretimiz katlanarak artacaktır. Çünkü Galaksimizin çapı yaklaşık 30 bin ışık yılıdır ve kendi yörüngesi etrafında 200 milyon ışık yılında dönmektedir.

Bu galaksinin dışında milyonlarca galaksi daha vardır. Hepsi muazzam suretle birbirinden kaçıyor gibi dönüyor. Teleskopla dört yönümüze bakıp kâinatın ölçüsünü vermek istersek en az iki milyar ışık yılı uzunluğunda olduğunu söyleyebiliriz.

Acaba bizler füzeleri uzaktan kumanda eden bir kuvvetin tesirlerini son derece net bir şekilde görüp kabul ederken güneş ve bütün yıldızları ve de atomları boşlukta pervane gibi dolaştıran Kudreti nasıl inkâr edebiliriz? Bazen ufacık füzelere hâkim olamazken o muazzam büyüklükteki yüz milyarlarca kütlenin en ufak bir hata dahi yapılmadan gezdirilmesine nasıl tesadüf diyebiliriz?,

Risalehaber

vanasya nur

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.