banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

AFAD'tan konutlarını almayanlara uyarı

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılan yazılı açıklamada depremden dolayı hak sahibi olup da halen başvurmayan depremzedeleri sözleşme konusunda uyardı.

 Açıklamada, “İlimizde 2011 yılında meydana gelen depremler sonrasında 7269 Sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilenlere verilen konutlar sonrası arta kalanlar kiracı, mülkiyet sorunlu ve birinci derecede yakınını kaybeden vatandaşlara verilmiştir. Ancak bahse konu vatandaşların bir kısmı halen ilgili Ziraat Bankası’nda sözleşme ve borçlandırma işlemlerini yapmamışlardır. TOKİ ile yapılan yazışma neticesinde bu vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için 31 Aralık 2015 tarihine kadar süre uzatımı yapılmış olup ilgililerin Edremit ve Erciş Ziraat bankalarına giderek sözleşme imzalamaları gerekmektedir.” denildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.