banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Adana Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin içler acısı hali

İki milyonu aşkın nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık 6’ıncı kenti konumunda olan Adana’da çarpık kentleşme ve belediyecilik alanındaki sıkıntılar bitmek bilmiyor. Kentin dışa açılan penceresi ve aynası olan şehirlerarası otobüs terminalinin bakımsızlığından şikâyet eden Adanalılar, “Adana Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanı içinde bulunan terminalimizin her tarafı pislik içinde, bakım-onarım yok. Bu haliyle otogarımız şehrimize hiç yakışmıyor.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

64’üncü Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilen Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı’nın bu soruna el atmasını isteyen otogar esnafı ile yolcular, yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) anlattılar.

Adana Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin açıldığı tarihten bu yana otogar içinde esnaflık yaptığını belirten Nail Çelik, “Otogarımızın hali içler acısı. Yolcuların giriş kapısı tarafında yer alan yüze yakın iş yeri var ancak bunlar bakımsızlıktan harabeye dönmüş durumda. Gece otogara gelip-giden yolcular bu dükkânların önünden geçmeye korkuyor. Bırakın bir bayanı biz erkekler bile geceleri buradan geçemiyoruz.” dedi.

“Üstü açık kanalizasyon giderleri hem pis koku hem de tehlike saçıyor”

Otogarda ağzı açık kanalizasyon giderleri ile kanalizasyon çukurlarının ciddi tehlike saçtığını ifade eden Çelik, “Burada onlarca kanalizasyon giderinin üstü açık, hem pis koku saçıyor hem de buraya düşme riski var. Buraya düşen biri ya kafasını kırar ya da bacağını. Türkiye’nin en büyük kentleri arasında sayılan Adana Otogarı’nın bu terk edilmiş ve sahipsiz hali bizi üzüyor.” diye konuştu.

“Geceleri otogara girip-çıkmaya korkuyoruz”

Otogarda en büyük sorunun eski tuvaletlerden ve kanalizasyondan gelen pis kokular olduğunu dile getiren ancak isminin verilmesini istemeyen bir esnaf ise şunları söyledi: “Otogarın bir kısmı faal iken yolcuların giriş bölümü atıl bir durumda. Buradaki dükkânların çoğu boş ve harabe. Her yerden pis kokular geliyor. Ayrıca buraların aydınlatması da olmadığından geceleri bu dükkânların önünden geçmeye çekiniyoruz. Gece buraları alkol ve esrar alanlar ile gayri meşru işler yapanlar kullanıyor. Bunun önüne geçilmesini ve otogarımızın hak ettiği hizmeti almasını istiyoruz.”

“Belediyeden söz değil hizmet bekliyoruz”

Otogarın şu anki durumunun Adana’nın imajını olumsuz etkilediğini ifade eden terminal esnafından H.G, “Eski Belediye Başkanı Aytaç Durak’tan buyana otogarın taşınacağı söyleniyor. Şimdiki Başkan Hüseyin Sözlü de aynı şeyi söylüyor. Adana’da belediyelerimiz çok şey söylüyor ama icraata gelince bir şey yapılmıyor. Ayrıca bize göre ulaşımı kolay olan otogarımızın buradan taşınması büyük bir hata olur. Şu an mevcut otogarımızın hem yeri hem de alan büyüklüğü yapılacak yenilemeler için çok ideal. Bizim belediyeden tek istediğimiz otogarımıza bakmaları ve bize hizmet üretmeleridir.” ifadelerini kullandı.

“Kapalı alan sıkıntımız var”

Otogarın başka bir yere taşınması yerine bakım ve temizliğine önem verilmesini isteyen İsmail Acar isimli esnaf da mevcut terminalin Adana’ya yakışmadığını söyledi. Bazı küçük tadilat ve bakımla otogarın daha iyi duruma gelebileceğini ifade eden Acar, “Otogarımızın en büyük sorunu temizlik konusundadır. Ayrıca yolcularımızın otobüslerini bekleyecekleri kapalı alan sıkıntımız var. Şu an mevcut olan kısım yetersiz. Bir çalışma yapılıp peronların bulunduğu bölümlere klima, oturma alanları olan kapalı yerler yapılırsa bu da yolcularımızı kışın soğuktan yazın da Adana sıcağından koruyacaktır.” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Otogar içerisindeki metruk dükkânların bir şekilde değerlendirilmesini ve bazı düzenlemeler yapılmasını isteyen terminal esnafı, ayrıca içeride bazı kişilerce hayvan beslendiğini bunun da görüntü kirliliğine sebep olduğunu dile getirdiler. Oturma banklarının da çok eski ve kırık-dökük olduğunu ifade eden vatandaşlar, bunların da yenilenmesini istediler.

Otogarın Adana’nın diğer illere açılan penceresi olduğunu ve bu haliyle olumlu bir imaj bırakmadığını ifade eden Adanalılar da bir an önce kentin hak ettiği bir otogara kavuşmak istediklerini söylediler. Otogar esnafı ile yolcular, 64’üncü Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilen Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı’dan bu soruna el atmasını istediler. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.