banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

AB'de Sosyal medya’daki nefret söylemlerine anında müdahale ediliyor


 

Facebook, Twitter, YouTube ve Microsoft, platformlarının 2017 yılı son altı haftalık süredeki  izleme verileri AB gönüllü şemasında yer aldı.

İzlenen verilere göre kişilik haklarına saldırı mahiyetindeki içeriklerin yüzde % 70 civarı yayından kaldırıldı. 2016 yılında% 28 olan nefret söylemlerine müdahale,  2017'de% 59 seviyesine çıktığı görüldü.

Nefret söylemlerine müdahale platformuna en büyük fotoğraf paylaşım sitesi olan Instagram’ın katılacağını açıklandı.

Mayıs 2016'da yürürlüğe giren gönüllü davranış kuralları çerçevesinde, teknoloji firmaları nefret söyleminin yayılmasıyla mücadele etmeye yönelik alınan karar doğrultusunda ister yabancı düşmanlığı, ister göçmen karşıtı olsun, isterse de İslam karşıtı olsun, nefret söylemini yayanlarla birlikte müdahale edilmeye devam ediliyor.

AB, Sosyal medya platformlarına bildirilen bir içeriğin çoğunlukla 24 saat içinde kaldırılmasındaki başarı seviyesinin yükseldiği görüldü.  AB, kullanıcılara geri besleme konusunda daha fazla çalışma yapılabileceğini belirtti.

NEFRET SÖYLEMLERİNE ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR

Avrupa Tek Pazar Üyeliği Komisyon Üyesi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı, Andrus Ansip, bu iyileştirmeleri memnuniyetle karşıladığını belirterek,  Sosyal medya platformlar, kendilerine bildirilen yasadışı nefret dolu konuşmaları gözden geçirme ve 24 saat içinde kaldırma çabalarını arttırdıklarını  açıkladı.

Andrus Ansip, "BT şirketlerini geçtiğimiz yıl yayınladığımız rehberlik doğrultusunda şeffaflığı ve geribildirimi iyileştirmeye kesinlikle destek veriyorum" dedi. "Konuşma özgürlüğü gibi temel hakların aşırı kaldırılmasını ve korunmasını önlemek için önemli güvenlik önlemleri alındı." Dedi.

AB Adalet, Tüketiciler ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Üyesi Vĕra Jourová, "İnternet, yasadışı nefret söylemlerinden arındırmamız lazım, yabancı düşmanı lığı ve ırkçı içeren paylaşımlardan arındırmamız lazım. Teknoloji şirketleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasetçiler arasında güçlü bir işbirliğinin olduğu durumlarda doğru ve etkili sonuçlar alıyoruz ve aynı zamanda konuşma özgürlüğünü koruduğumuzu gösteriyoruz" diye konuştu.

Almanya, sosyal medya sitelerinin nefret söylemi, sahte haberler ve yasadışı materyalleri 24 saat içinde kaldırmasını veya 50 milyon avroya kadar para cezası ile cezalandırılmasını talep eden bir yasayı uygulamaya koydu.

Anahtar Kelimeler:
ABde Sosyal Medya’
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.