banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

5 Milyon Gmail hesabı ele geçirildi

 Rus hackerlar, yaklaşık 5 milyon Gmail hesabını, kullanıcı adı ve şifreleriyle birlikte ele geçirdi.

Google tarafından yapılan açıklamaya göre çalınan hesapların birçoğu uzun süredir kullanılmayan ve askıda olan hesaplar olduğu belirtilse de kullanıcılar tarafından bu savunma baştan savma olarak değerlendirildi.

Bu olaydan sonra Google, kullanıcıların hesaplarının şifrelerini değiştirmelerini veya iki aşamalı doğrulama sistemine geçmeleri konusunda uyarıda bulundu.

CSIS: Korkmaya gerek yok

Danimarkalı güvenlik firması CSIS'ten gelen açıklamaya göre, saldırı için korkmaya gerek yok. Çünkü bu 5 milyon hesap, artık yoğun olarak kullanılmayan ve şifrelerinin değiştirilmediği hesaplar arasında yer alıyor.

“Sızdırılan verilerin büyük bir kısmı doğru”

Güvenlik firması CSIS Security Group'tan üst düzey bir yönetici olan Peter Kruse, yüzde 60 oranını doğrulayamadıklarını, ancak sızan verilerin büyük kısmının doğru olduğunu söyledi.

Verileri inceleyen CSIS araştırmacıları, yaptıkları analizlerde oturum bilgilerinin 3 seneye kadar eski olduklarını söylediler. Kruse, "verilerin direkt olarak Google'dan gelmediğine inanıyoruz. Güvenliği aşılan diğer kaynaklardan gelme ihtimali daha yüksek" dedi.

“Dev şirketle ilgili bir durum değil”

Yapılan açıklamanın devamında, sızan parolaların birçoğunun Gmail veya Google hesaplarına ait olmadığı, ancak diğer sitelerde kullanıcı adı olarak Gmail'in kullanıldığı hesaplara ait olduğu dolayısıyla Gmail parolasıyla diğer sitelerde kullandığı parola aynı olan kullanıcıların Gmail hesaplarının ele geçmiş olma ihtimali daha yüksek olduğu belirtildi.

Kruse, “sızan kullanıcı adı ve parola çiftlerinden en az beşinin Gmail veya Google hesapları için hiç kullanılmadığını doğruluyor. Bu durum, verilerin Google dışından gelmiş olma ihtimalini güçlendiriyor.” dedi. (Ömer Özbey-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.