banner2
Öne Çıkanlar teog news futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig doğayla uyumlu

2018'de Teknoloji Çıldıracak! Tuvaletin akıllısı da geliyor


ABD'nin Las Vegas şehrinde bu yıl teknoloji meraklılarını kapılarını açan Tüketici Elektroniği Fuarı (CES)’se sergilen ürünler, teknolojinin vardığı son noktanın çılgınlık derecesine vardığı ortaya çıktı.
Google’nın "Hey Google"u CES 2018 standında
Google imkansız denilen yeni icadı olan "Hey Google" akıllı uyandırma asistanını CES 2018 standında sergiledi.
Google'ın CES 2018 teknoloji standında bu güne kadarki çalışmalarını somutlaştırdı. Dünyanın en büyük arama devi, yeni icatıyla teknoloji fuarında nadir ve gösterişli bir görüntü oluşturdu.
Amazon ve Google arasındaki rekabet savaşı, teknoloji endüstrisinin sesli konutlarla çalışan cihazların hayatımızın her alanında yer almasına neden olacak gibi. CES Fuarında her iki şirketin yöneticileri, ses asistanlarını arabalar, kulaklıklar ve ofis toplantı odaları gibi çok daha fazla yere götürmekten bahsettiler, bu nedenle ses asistanınız her zaman ve her yerde kolayca sorunsuz bir şekilde tuvalette bile bulunabilir.
150 ÖNEMLİ GİRİŞİM
Dört gün süren fuarda ayrıca içtiğimiz suya ihtiyacımız olan mineralleri karıştıran akıllı bardaklardan, bisiklet veya motorsiklet kasklarına takılan akıllı sinyal çözümüne kadar 150 yenilikçi proje sergilendi. Tüketici Teknolojileri Birliği'nin tahminlerine göre ABD'de tüketici teknolojisi endüstrisi gelirlerinin 351 milyar dolara ulaşması bekleniyor. İnternet üzerinden sunulan servislerdeki artışın yüzde 35'lere ulaşacağı tahmin ediliyor.

HER KILIĞA GİREN DİNAMİK KART
CES'te tanıtılan ürünler arasında akıllı mobil ödeme kartları da dikkat çekti. Dynamics Inc adını taşıyan girişim, farklı banka kartlarını sadece bir tuşla değişitiriyor. Ürün banka kartının yanı sıra sadakat, ulaşım veya otel kapısını açan akıllı karta dönüşebiliyor. Firma şimdilik birlikte çalışacağı bankaların ismini ve sayısını açıklamasa da ilk etapta ABD'deki bankaların yüzde 20'sinin kullanmasının beklendiği ifade ediliyor. İçinde elektronik SIM bulunan kartın maliyeti konusunda henüz bir bilgi yok.

TESLA'YA RAKİP ÇİNLİ BYTON
CES 2018'de elektrikli ve sürücüsüz otomobil yeteneğine sahip Çinli Byton da sahne aldı. 2019'da 45 bin dolara piyasaya sürülecek olan Byton sesli komutları algılıyor ve sürücünün sağlığını anlık takip ediyor. 5G yeteneklerine sahip otomobilde yatay konumlandırılan antenler bulunuyor. 400 ve 500 kilometre menzile sahip iki farklı modeli bulunan aracın pillerinin 30 dakikada yüzde 80 oranında şarj edildiği iddia ediliyor.

Anahtar Kelimeler:
Akıllı Tuvalet
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.