banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

2015'te Herkesin Akıllı Kimliği Olacak

İşte çipli kimliklerin verileceği tarih

 

Başbakan Erdoğan, akıllı kimlik dağıtımının bu yıl başlayacağını, 2015 sonuna kadar bütün vatandaşların bu kartlara sahip olacağını söyledi. Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayine verdiği önemin çatışma arzusundan veya saldırgan niyetlerden kaynaklanmadığını, çalışmaların bölgede ve dünyada barışı, huzuru, istikrarı koruma konusundaki kararlılığın sonucu olduğunu belirterek, ''Caydırıcı bir güçle desteklenmeyen yumuşak güç iddiası sadece söylemde kalır'' dedi.

 

Erdoğan, ''Bilim, teknoloji ve yenilik alanında gerçekleştirdiğimiz atılım, yakaladığımız ivme diğer ülkeler tarafından da dikkatle ve gıptayla takip ediliyor'' diye konuştu.

 

2015 YILI SONUNA KADAR BÜTÜN VATANDAŞLARA AKILLI KİMLİK KARTI

 

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda savunma sanayi başta olmak üzere bazı alanları himayeleri altına aldıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin milli seyir füzesini üreten, akıllı bombasını, füze gözünü, dünyada sayılı ülkenin geliştirebildiği ısıl pil teknolojisini kendi imkanlarıyla ve mühendisleriyle geliştiren bir ülke durumunda olduğunun altını çizdi.

 

Katma değeri yüksek proje üretme kararı doğrultusunda geliştirilen ''Akıllı Kimlik Kartı Projesi''nin tamamlandığını, yerli cip ve milli yazılıma sahip bu kartların hayatın her alanında kullanılacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Sağlık hizmetlerinden sosyal güvenliğe, ulaşımdan alışverişe kadar hayatın her alanında büyük kolaylıklar sağlayacak bu kartların dağıtımına bu yıl başlıyoruz. Hedefimiz 2015 yılı sonuna kadar bütün vatandaşlarımızın akıllı kimlik kartlarına sahip olmalarını sağlamaktır'' değerlendirmesinde bulundu. Samanyolu Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.