banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Voleybolun sporundan destek mesajı
Bayanlar ve erkekler birinci, ikinci ve üçüncü voleybol liglerinin isim sponsoru Aroma A.Ş.nin yönetim kurulu başkan vekili ve üst yöneticisi (CEO) Mahmut Atom Duruk, firma olarak 2 yıldır voleybol sporuna verdikleri destekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.Duruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aroma A.Ş. olarak iki yıldır voleybol bayanlar ve erkekler birinci, ikinci ve üçüncü liglerinin isim sponsorluğunu sürdürdüklerini hatırlattı.

Türkiyede bu tip sponsorlukların daha fazla öne çıkması gerektiğine inandıklarını belirten Duruk, Türkiyenin basketbolda ne kadar başarılı olduğunu gördük. Voleybolda da Avrupada söz sahibi olduk. Bizim bu anlamda amatör profesyonel dediğimiz ve toplumun tüm kesimlerine hitap edebilecek, bedensel olarak gelişimi destekleyen, ekip çalışmasına yön veren sporlara desteğimiz devam edecektir dedi.

Duruk, motor sporlarında da iki takımları bulunduğunu ancak onlardan zaman içinde çekilme kararı aldıklarını ifade ederek, şu an tamamen voleybol liglerine odaklanmış durumda olduklarını anlattı.

Voleybolda gelecek olduğunu kesinlikle kabul ettiklerini vurgulayan Duruk, şunları söyledi:

Türkiyenin voleybolda çok büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz. Voleybol Federasyonunun çok aktif bir başkanı var. Biri Ankarada biri İstanbulda iki büyük salon yaptırıyor. Voleybolun altyapısı çok kuvvetli, bayanlar tarafından çok talep gören bir spor. Sponsorluğumuzun bunda etkisi oldu. Biz bunu bir anlamda sosyal sorumluluk projesi olarak da görüyoruz. İki senedir sponsorluğumuzun ürün satışımıza algısını daha tam alamadık. Herhalde gelecekte bu da gelecek.

-NEDEN VOLEYBOL?-

Duruk, Sponsorluk için özellikle neden voleybolu seçtiniz? yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

Voleybol çok centilmence yapılan bir spor. Beden teması yok. Diğer sporları yermiyorum, yanlış anlaşılmasın. Bu, beden, kol, bacağı tam olarak rasyonel bir şekilde geliştiren spor. Yani bir başka spor dalına bakıyorsunuz bacaklar kısa kalıyor, bir diğerinde kollar uzun kalıyor, bir başka spor dalında ise bıraktıktan sonra kilo alıyorsunuz. Fakat eski voleybolculara bakın, yaşlansalar dahi dimdik yürürler. Omuz, kol ve bacak oranları tamdır. Adeta bir mankenin olması gerektiği gibidir. Hantallık yoktur. Bu da tabi bilhassa kızlar ve aynı şekilde erkekler için çok güzel bir görüntü verecektir. Türk insanının bir manken gibi güzel olmasını istemez misiniz? Bizim ürünlerimiz voleybola çok uygun. Besin değeri var. Bu anlamda destek veriyoruz. Voleybol liglerine 2 yıldır sponsor olarak destek veriyoruz ve bundan da çok mutluyuz.

-OKULLARA VOLEYBOL SETİ-

Mahmut Atom Duruk, voleybol liglerine yaptıkları sponsorluğun dışında bu sporun gelişmesi için iki yıldır Milli Eğitim Bakanlığı ve Voleybol Federasyonu ile bir çalışmanın içinde bulunduklarını belirtti.

Bu çerçevede bin 500 okula minik voleybol, 2 bin okula da normal voleybol seti gönderdiklerinin altını çizen Duruk, şunları söyledi:

Biz, 3 bin 500 voleybol setiyle yaklaşık 1 milyon 800 bin öğrenciye ulaştık. 1 milyon 800 bin öğrenci, ya seyirci olarak ya da oynayarak voleybolla tanışmış oldu. Voleybol Federasyonu da bizim bu hareketimizi okullardaki beden eğitimi öğretmenlerine voleybol dersi vererek destekledi. Öğretmenler de aldıkları bu eğitimleri kendi okullarında çocuklara lanse etti. Şu anda bütün ilk ve orta okulların birçoğunda voleybol takımları, sınıf takımları kuruldu. Bu, görünmez bir harekettir. Tabi ki bunların getirisi hemen olmuyor. Türkiye, bunların meyvelerini 5 sene sonra yiyecektir.

Duruk, sponsorluk sözleşmesinin 1.5 yıl sonra sona ereceğini, ancak bunun voleybol sporundan kopacakları anlamını taşımadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

Sözleşmemiz 1.5 sene sonra bitse bile biz bir şekilde yine voleybolun bir yerlerinde oluruz. Ana sponsorluk bedelleri bizim ulaşamayacağımız bedellere ulaşır, o zaman memnuniyetle diğer firmalara devrederiz. Fakat orada da biz bir şekilde her zaman için voleybolun yanında bulunuruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.