banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haber Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Veeee Final maçı Urfa'da

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak final maçının Şanlıurfa GAP Arena'da oynanacağı açıklandı. Geçtiğimiz Aralık ayında hizmete giren Şanlıurfa GAP Arena'nın ev sahipliği yapacağı ilk final olacak.
2009-2010 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası mücadelesine her ikisi de gruplardan başlayan Trabzonspor ve Fenerbahçe, kupanın 48 yıllık tarihinde ilk kez finalde karşı karşıya gelecek. Trabzonspor şimdiye kadar Ziraat Türkiye Kupası'nı 7 kere kazanma başarısı gösterirken, Fenerbahçe bu kupayı 4 kez müzesine götürdü.
26 bin 400 metre karelik büyüklüğe ve 8 parkurlu atletizm pistine sahip Şanlıurfa GAP Arena, 30 bin kişilik kapasitesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en büyük stadı olma özelliğine sahip.

ŞANLIURFA GAP ARENA'NIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
- Şanlıurfa GAP Arena 30 bin koltuk kapasitesine sahip.
- Çim saha ölçüleri: 68x105 m.
- 2'si takımlar için olmak üzere toplam 4 adet soyunma odası bulunuyor. Stadyum genelinde diğer sporlar için de kullanılmak üzere toplam 18 soyunma odası yer alıyor.
- Stadyumda 100 kişi kapasiteli basın toplantı salonu bulunuyor.
- Soyunma odaları, koridor boşlukları, temsilci ve hakem odaları gibi tüm birimler UEFA standartlarında yapıldı.
- Güvenlik kontrol odası ile TV ve radyo yorumcuları için özel oda yer alıyor.
- Stadyumun tribün bölüntü bariyerlerle ayrıldı.
- Turnikelerin düzenlenmesi ile seyircilerin acil bir durumda sahaya çıkmasını sağlayacak merdiven ve kapıların yapımı tamamlandı.
- Stadyumda paratoner ve engelli tribünü bulunuyor.
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.