banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Vali Güvenç'ten Şanlıurfaspor için toplantı VİDEO

Şanlıurfaspor’un mevcut durumu ve geleceğinin görüşüldüğü toplantının ardından Vali Celalettin Güvenç ve Şanlıurfaspor ikinci başkanı İbrahim Binici açıklama yaptı.

 

Polis evinde gerçekleştirilen toplantıya, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfasspor İkinci Başkanı Abdülkadir Binici, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, iş adamları Maruf Güneş ve Müslüm Yanmaz ile Şanlıurfaspor’un mevcut Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

Vali Celalettin Güvenç, geniş katılımlı bir toplantı yaptıklarını ve takımın takımın son geldiği noktayı değerlendirdiklerini söyledi. Şanlıurfaspor’un zor şartlarda ilk yarıyı 22 puanla kapattığını söyleyen Vali Güvenç, “Eğer iyi yönetilirse şehir destek verirse şehir bir araya gelirse, ikinci yarıda daha iyi sonuçlar alabileceği ortaya çıktı ve görüldü. Tabii takımın ciddi borçları var. Acil verilmesi gereken ödemeleri var. Şu anda 8 tane maç başı 1 milyon 100 bin TL ivedi futbolculara ödenmesi gereken para var. Perşembe günü takım Kampa gidiyor ve kamp masrafları var ve bunun dışında da bazı futbolcuların ödenmesi gereken peşinatları var. Bunların hepsini konuştuk. Şehrin belediyelerimizin desteğini istedik” dedi.

“Sevindirici olan zor tabloya rağmen hem sivil toplum örgütü liderlerimizi hem çok değerli işadamlarımız el birliği yapılırsa bu sorunun üstesinden gelinebileceği kanaatine vardılar” diyen Vali Celalettin Güvenç, “Yönetim de şehir sahip çıkarsa, yeni dönemde 30 kişilik şehri kucaklayan bir yönetim yapılacağını bunun için ellerinden gelen hususları yerine getireceklerini beyan ettiler. İnşallah bu beraberlikler Şanlıurfaspor için hayırlar, güzellikler çıkarır. Yeni dönemde daha şeffaf daha katılımcı, daha hesap veren, gelirin giderin net olduğu, kamuoyuyla paylaşıldığı bir yönetim anlayışı gelir ve takımda daha iddialı, daha zevk veren, Türkiye’de konuşulan bir takım haline gelir” diyerek konuşmasını sürdürdü.

İyi niyet gösteren Şanlıurfaspor İkinci Başkanı Abdülkadir Binici ve arkadaşlarına teşekkür eden Vali Güvenç, “Son iki maçta özveriyle takıma sahip çıktılar. İki maça götürdüler getirdiler. Dar bütçelerine rağmen; hem şahsi bütçeleri dar hem takımda bir bütçe yok doğrusu. Bunu getirdikleri için de onlara da teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreci hep beraber birlikte yöneteceğiz ve 2013 yılının başlarında 30 kişilik geniş katılımlı hesabı kitabı ortaya çıkmış bir yönetim oluşturacağız. Bunun mutabakatına vardık. Bu şehir samimiyetle iyi niyetle bir şeye sahip çıkarsa üstesinden gelemeyeceği bir şey yoktur. Bu sorunun da üstesinden gelinecektir. 6-7 trilyonluk bir borçtan bahsediliyor sezon sonuna kadar ödenmesi gereken. Bunun üstesinden gelineceğini düşünüyorum. Destek veren belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarımıza ve herkese teşekkür ediyorum. Allah Şanlıurfaspor’un yardımcısı olsun. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Taraftarların, futbolcuların müsterih olmalarını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfaspor İkinci Başkanı Abdülkadir Binici ise, Vali Celalettin Güvenç’e yönetimi adına teşekkür ederek, “Biliyorsunuz bir süreç yaşadık. İki maçımız vardı. Konya Torkuspor ve Kayseri Erciyesspor maçları vardı. Biz yönetim kurulu arkadaşlarımızla daha önce sadece bu süreci yürüttük ve bunu düşündük. Çünkü bizim için çok önemli iki maçtı. Konya’da berabere kaldık bir puan aldık. Ama bu bir haftalık süreçte bizim için çok önemliydi. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma da özellikle teşekkür ediyorum, bu süreci iyi yürüttük. Gece gündüz çalıştık. Futbolcularımızı, hocamızı, teknik ekibimizi motive ettik. Dünkü maçta da 3 puan aldık. 22 puanla takımımızı kampa gönderdik” dedi.

 

Abdülkadir Binici konuşmasını şöyle sürdürdü; “İnandığımız bir şey var bir şehirde birlik bütünlük sağlanmadığı sürece başarı olmaz. Yönetim olarak buna inandık. Bir yönetim tek başına bir şeyi başaramaz. O yüzden sağolsun sayın valimizle görüşmelerimiz oldu. Dün görüşmemiz oldu bugün de nihai görüşmemizi yaptık. Sayın valim bütün süreci sizlere izah etti. Süreç böyle devam edecek bütün kamuoyu, futbol kamuoyu, bütün Şanlıurfalılar bu sürecin iyi gittiği bilsinler. Sonunda her şey Urfaspor için Urfa için.”

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.