banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Vali Güvenç'ten Şanlıurfaspor açıklaması VİDEO

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Balıklıgöl civarında bulunan ucuzluk pazarında KOSGEB’in sağladığı hibe destek programlarından yararlanılarak faaliyete giren Bayan Giyim Çeyiz Mağazasının açılışını gerçekleştirdi. Açılış sırasında bir konuşma yapan Vali Güvenç burada Şanlıurfaspor’la ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

GAP Arena Stadyumu’nda dün oynanan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un 1-0 üstünlüğüyle sona eden Şanlıurfaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını değerlendiren Vali Celalettin Güvenç, G.Antep Büyükşehir Belediyespor maçında Şanlıurfaspor’un mağlup olması üzerine herkes gibi kendisinin de moralinin bozulduğunu ifade ederek: “Morale ihtiyacımız vardı. Dün Şanlıurfaspor maalesef yine yenildi. İstemediğimiz halde işler kötü gitti. Israrla vurguladığım şu; İyi günde herkes dosttur, hakem hata yapmazken herkes dosttur. Hakem hata yaptığında da, takım yenildiğinde de küfür etmeyecek, kavga etmeyecek, bağırmayacaksın, önemli olan o. İyi giderken her şey kolay” dedi.

Şanlıurfaspor Şanlıurfalı’nındır, Şanlıurfa’nın malıdır

“Şanlıurfaspor Şanlıurfalı’nındır, Şanlıurfa’nın malıdır” diyen Vali Güvenç, vali olarak mecburen, işe sahiplenmeye, iş adamlarımızı bir araya getirmeye, onları yönlendirmeye mecbur olduklarını ifade ederek, “Bölgemizde Süperlig’de mücadele eden takım yok. Gaziantep’ten sonra Hakkari’ye kadar takımımız yok. Hep iç çekişmeler yüzünden batırıldı. Her birinin trilyonluk borçları var, kulüpler ortada. Herkes altından kalkamayacağını düşündüğü için dönüp bakmıyorlar” dedi.

Şanlıurfalılar ellerini taşın altına koydular

Şanlıurfaspor’un geleceğine bakması gerektiğini dile getiren Vali Güvenç: “Bunlar artık gitti. İşte şu kadar borç vardı; ben her zaman söylüyorum, Şanlıurfa büyük bir şehir ki Şanlıurfa’nın çocukları risk aldılar, ellerini taşın altına koydular. Bakanın tavsiyesi ve liderliğiyle, bizlerin de koordinesiyle bu insanlar risk aldılar. Öyle zannediyorum ki, ocak ayından bu yana 2 – 3 trilyon da borç ödediler, hâla da ödüyorlar ve de ödeyecekler. Hem de bir tek futbolcunun 80 bin lirası borcu için şu an 90 bin küsur lira haciz gelmiş onu ödüyorlar 2-3 trilyon oldu, ödeyecekler” diyerek konuşmasına devam etti.

Takımın başına Raşit Çetiner gibi iyi bir hocanın getirildiğini anımsatan Vali Celalettin Güvenç, “10 yıl milli takımda hizmet yapılmış bir isim getirildi. Futbolcular belki aşırı motivasyondan stres altındalar. İnşallah şansımız döner, saha sonuçları da bizleri mutlu edecek şekil alır” dedi.

Amacımız, geliri ve mülkü olan bir takım kurmak

Açıklamasında amaçlarının günü kurtarmak olmadığını belirten Vali Güvenç, amaçlarının Şanlıurfaspor’un geleceğini garanti altına almak olduğunu söyledi. Kendi geliri ve mülkü olan bir Şanlıurfaspor kurmanın mücadelesini verdiklerini belirten Vali Güvenç, Şanlıurfaspor için bir vakıf çalışmaları olduğunu sözlerine ekledi. Kurumsal yapısı olan, geliri ve gideri ile şeffaf bir yönetimi olan bir Şanlıurfaspor kulübü kurulursa şehrin geleceğinin de aydınlanacağını söyleyen Vali Güvenç, bu yapıdaki bir kulübün bundan sonraki yönetimlerinin de rahatlatacağını dikkat çekti.

‘Sabırlı olmak, kenetlenmek lazım’
“Benim sahaya çıkıp top oynayacak halim yok” diyen Vali Güvenç, “kulüp başkanı değilim, ama ortada kalırsa, Şanlıurfa’nın her şeyine sahip çıktığımız gibi, Şanlıurfaspor için de her türlü riski, sorumluluğu alırız, gerekeni yapmaya çalışırız” dedi.

Taraftarlara da seslenen Vali Güvenç, “Takıma sahip çıkın, fitneye, fesada fırsat vermeyin, yöneticilerin moralini bozmayın. Yönetimdeki kardeşlerimiz cayır cayır para veriyorlar. Cebinden bir trilyon veren adama saygı duymak lazım. Hepsine işini, gücünü bıraktırmışız. ‘Efendim bunların parası varmış da, işi bilmiyorlarmış da, bilmem ne de… ’ Galatasaray’ı görüyorsunuz; dünyanın en önemli iki yıldızını aldı TT Arena’da kaybetti. Futbol enteresan bir oyun. Sabırlı olmak, efendiliğimizi korumak, kırıcı olmamak, umutsuz olmamak ve kenetlenmek lazım. Hayatım boyunca iyi niyetin sonuç vereceğine inandım. Buna da sonuna kadar inanıyorum, inşallah Şanlıurfaspor da düze çıkacak. Şanlıurfaspor Şanlıurfa’nın marka değerine değer katacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.