banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Vali Güvenç, Şanlıurfaspor konusunda ilk kez konuştu
İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalı işadamları, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret etti.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ticaret Odası Başkanı Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, İşadamları Fethi Şimşek, Maruf Güneş, Abdülkadir Göncü, Murat Hacıbozanoğlu, Osman Şaka ve Nabi Kırmızı’nın yer aldığı heyet Vali Celalettin Güvenç ile bir süre görüştü.

Burada bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfaspor’un son dönemde gereksiz yere bazı sıkıntılar yaşadığını ve kamuoyunda gereksiz spekülasyonlar yapıldığını belirterek, “Bu takım ne olacak, bank asyadaki durumu ne olacak’ dendi. Ama gurur verici olan Urfa’nın yetiştirdiği insanlar İstanbul’da da olsa, başka yerde de olsa, Urfa’da da olsa, hiç kimse korkmasın Urfalılar; ‘eğer ihtiyaç varsa, değil elimizi, kafamızı gövdemizi Urfa’nın sorunlarının altına koyarız’ dediler ve ortaya çıktılar. ‘Bank Asya’da şampiyonluk iddiasıyla oynayacak bir takım ve o takımın kaptanlık yapacak yönetim kurarız’ dediler. Ama eski yöneticiler Sayın Kemal Saraçoğlu, kendisi de aynı iddialara sahip olduğunu beyan etti. Tebrik ediyorum arkadaşlarımızı. Polemiğe, kavgaya, lüzumsuz çekişmelere girmediler. ‘Amacımız birlik beraberliktir. Liste yarışı makam koltuk sevdalısı değiliz. Biz görev olursa, görev verilirse yaparız, görev yoksa başarı diler, tebrik ederiz. Yolları açık olsun’ dediler. Çok olgun, çok seviyeli bir davranış sergilediler” diyerek konuşmasını sürdürdü.


Gördüğü tablodan ötürü gurur duyduğunu ifade eden Vali Celalettin Güvenç, “81 vilayetimiz var; bu kadar iddialı, bu kadar güçlü bir sermaye birikimi olan iyi niyetli böyle bir kadro bana kalırsa 70 – 75’inde çıkmazdı. Bunu başardı Urfa, Urfalılar başardı. Buradan hiç kimse üzülmesin, yanlış yorum yapmasın; yanlış, sıkıntılı işlere girişmesin. Hepimizin gönlü gene Urfaspor’ladır. Urfaspor’un başarılı olmasını hepimiz gönülden içtenlikle diliyoruz. Yönetime gelenlere başarı diliyoruz” dedi.


Vali Güvenç, sivil insiyatife, ticaret odası ve borsası başkanlarına, karaköprü belediye başkanına, Şanlıurfa belediye başkanına, ellerini taşın altına soktukları için tebriklerini ve teşekkürlerini iletti. Kendisini ziyaret eden işadamlarına da teşekkür eden Vali Güvenç, “Bugün burada memleketinizdesiniz. İyi ki varsınız diyorum Urfalı gençler adına, urfaspor adına, Urfalılar adına. Sıkıntı olduğunda buradayız demeniz çok güzel güç verici. Vali olarak da bana güç verici bir şey. Çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali’nin, Bakan’ın devleti ve hükümeti temsil ettiğini hatırlatan Vali Güvenç, “Bu sürecin başından beri hiç konuşmadık. Medya ile dedikodu yapmadık. Çünkü bu makamların korunması, speküle edilmemesi, yıpratılmaması lazım. Böyle bir insiyatife de başta bunu dedik. Aman makamı yıprattırmayalım şahıslar önemli değil dedik. Arkadaşlarda bir sivil insiyatif olarak bunu üstlendiler. ‘Görev varsa biz yaparız. Sizlerin bu düşünceniz bile önemli iyi niyetiniz bile önemli’ dediler. Dikkat ederseniz biz asla dedikodu yapmadık. Kimse hakkında konuşmadık, konuşmayız da. Çünkü amacımız Şanlıurfa’nın, Şanlıurfaspor’un menfaatleridir. Gençlerin ve geleceğin aydınlanmasıdır. Bundan sonra da konuşmayacağız. Herkes bilsin biz işimize bakarız. Kamuoyu olayları takip eder kamu vicdanı sonunda gerçekleşir. Kimseye kırgın değilim. Onu da söyleyeyim. Küslük yok, kırgınlık yok, Allah herkesin işini rast getirsin. Ama sevindirici olan böyle güçlü bir tabloyu Urfanın çıkarabilmesidir. Böyle bir gurur tablosunu Urfa’nın çıkarabilmesi başarıdır. Şanlıurfasporun yolu açık olsun, görevimizi layıkıyla yaptığımızı düşünüyorum. Vicdanen rahatım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.