banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Vali Güvenç, Dünya 3.'sü Olan Ramazan Üzül'ü Kabul Etti



Daha önce organizasyonlara kendi imkânları ile giden Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonunun Şanlıurfalı sporcuları, geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in talimatı üzerine İl Özel İdaresi’nden yapılan yardımlarla hazırlandığı dünya bilek güreşi şampiyonasında derece elde etti.

Kazanılan uluslararası başarının ardından verdiği destekten ötürü Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i, Bilek Güreşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Sait Akdağ, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası üçüncüsü Ramazan Üzül ve Antrenörü Şeyhmus Gültekin makamında ziyaret etti.

Vali Celalettin Güvenç, el ele verilmesi halinde genç sporcuların hem eğitimlerine devam edeceğini hem de dünya çapında uluslar arası ölçekte başarı elde edeceğini herkesin gördüğünü söyledi. Ramazan Üzül’ün katıldığı ilk uluslar arası müsabakada başarılı olmasının sevindirici olduğunu kaydeden Vali Güvenç, “Gencecik bir insan Brezilya’nın Sao Paulo kentinde Ülkemizi, Urfa’mızı temsil ediyor ve üçüncülük alıyor. Daha ilk uluslar arası tecrübesinde genç evladımız başarı elde ediyor. Bir araya gelince, çalışınca, emek verince başarı kendiliğinden geliyor. Bu başarıları örnek gösteriyorum Urfalı genç kardeşlerimize. Hedefimiz sadece Türkiye çapında değil Dünya çapında başarılara Urfalı gençlerimiz imza atmalıdır, Şampiyonlar çıkarmamız lazım” dedi.

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Başkan Yardımcısı Sait Akdağ ise, kendilerinin de Şanlıurfalı olduğuna dikkat çekerek, “Yaklaşık bir buçuk yıl önce Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness bilek güreşlerine seçildik. Dolaysıyla seçildikten sonra şu anda Türkiye’de Yalova’dan sonra en kalabalık sporcu sayısıyla Türkiye Şampiyonalarına katılıyoruz. Geçen 2012 yılı faaliyet programında 48 sporcuyla Şanlıurfa’dan katıldık. Tabi bunların içinde büyükler, küçükler kategorisi olmak üzere 10 tane madalya almıştık. Gerçekten bir branşta 10 tane madalya almak kolay değil Türkiye’nin bütün sporcuları geliyorlar” dedi.

Bilek güreşçilerinin Vali Güvenç’ten önce motorlarını satarak turnuvalara katıldıklarını anlatan Sait Akdağ, “Daha önce motorlarını satarak Türkiye ve Yurtdışında olan Şampiyonalarına gidiyorlardı. Sayın Valimiz geldikten sonra 6-7 sporcumuzu yurtdışına gönderme imkânını bize sağladı. En son gidenlerden Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenen 34. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasına Ramazan Üzül ile katıldık. Ramazan 60 kilogram sağ ve sol kolda dünya üçüncüsü oldu. Biz Sayın Valimizi “marifet iltifata tabidir” sözüyle kendilerini makamında ziyaret ediyoruz” dedi.

Daha sonra Ramazan Üzül ile sohbet eden Vali Güvenç, başarılarından dolayı Ramazan Üzül’ü tebrik etti. Gazi Lisesinde son sınıf öğrencisi olan Ramazan Üzül, Hukuk Fakültesini kazanmak istediğini ifade etti. Vali Güvenç, “Sporcumuzu, hocasını, yöneticimizi tebrik ediyorum. Her konuda destek olan İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz’u ve İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu’nu teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Sait Akdağ, desteklerinden dolayı Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ve İl Özel İdaresi Genel Sekteri Uğur Büyükhatipoğlu’na Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Başkanı Başkanı Niyazi Kurt adına birer plaket verdi.

Mustafa Yavuz ve Uğur Büyükhatipoğlu’nun da tebrik ettiği Akdağ, ziyaretin sonunda Vali Güvenç’e milli güreşçilerin giydiği formayı hediye etti.

,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.