banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfaspor'dan 'ırkçı' açıklama

Gökmen yaptığı yazılı açıklamada; “Şanlıurfaspor haftalardır deplasmanlarda ırkçı söylemlere maruz kalıyor, En son Kahramanmaraşspor ile oynadığımız lig maçında Vahşi saldırılara maruz kaldık. Şanlıurfaspor ve taraftarlarımız, gittiğimiz bazı deplasmanlarda ağır ırkçı, şoven ve fiziki saldırılara maruz kalmaktadır.

Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'a, TBMM’den köy muhtarlarına, bakkaldan, ilkokul öğrencisine kadar herkes bu söylemin yanlış olduğunu bilmektedir. Fakat ne yazık ki bu eylem bir yaptırımla da karşılaşmamaktadır. FDT55/10. maddesi ve 44. maddesinde 'Irk, dil, din, etnik köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunu herhangi bir şekilde zedeleyenlerle (1), müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında her türlü ideolojik propaganda yapmak yasaktır (4)' şeklinde düzenleme de getirilmiştir"

Türkiye’de geçmişte Diyarbakırspor şimdide Şanlıurfaspor’un müsabakalarında bu sloganların atıldığını ve bunun bir ırkçı bir söylem olduğunu nefret söyleminin tipik bir örneği olduğunu her kesim kabul etmektedir.

Kahramanmaraş’ta oynadığımız ve 2-0 galip ayrıldığımız maçta yaşananların maçın önüne geçmesinden dolayı büyük üzüntü duyuyoruz, karşılaşmada takımımıza ve şehrimize karşı ırkçı söylemlerin Şanlı kentimize yakıştıramadığımızı ve üzüntü duyduğumuzu bildirmek istiyoruz.

Gittiğimiz bazı deplasmanlardaŞanlıurfaspora karşı ‘PKK dışarı’tezahüratları bizleri son derece rahatsız etmektedir. Geçmişte bunun acısını Diyarbakırspor çekiştir, Bayrağını ülkesini milletini seven bir kent için yapılan bu tür söylemler karşısında suskunluğumuzu bozmak istiyor ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’yi ve Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz.

Karşılaşma öncesi ve sonrası taraftarlar arasında çıkanolayları’da tasvip etmiyor,  olayları her iki kente’de mal etmeyerek, kendini bilmez bazı kişilerin olayları başlattığını düşünüyoruz, maç sonunda otobüslerin camları kırılan ve Şanlıurfa’ya kadar soğuk havada gelen taraftarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz, ayrıca maç sonunda atılan taşlarla yaralanan bazı taraftarlarımıza ’da geçmiş olsun diyoruz.

Maça gelince ise haftalardır kazanamamanın stresi ile çıktığımız rakibimiz karşısında arzuladığımız bir futbol sergileyerek sahadan galip ayrıldık. Devre arasında hocamızın raporu ve yönetim kurulumuzun onayı ile bazı futbolcu arkadaşlarımızla yollarımızı ayırdık, kendilerine Şanlıurfaspor’a vermiş olduğu emeklerden dolayı ’da teşekkür ediyoruz, sahada mücadele eden ve koşan futbolcuları transfer ederek yolumuza devam ettik, Neredeyse yeni bir ekip olarak Kahramanmaraşspor karşısına çıktık ve güzel bir futbol sergiledik. Genelde genç oyunculardan kurulmuş olan takımımız, 90 dakika boyunca, rakibe pozisyon bile vermeden maçı kazanmasını bildi. Şanlıurfaspor yönetim kurulu olarak futbolcu arkadaşlarımızı ve teknik heyetimizi kutluyor önümüzdeki maçlarda kendilerine başarılar diliyoruz” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.