banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Urfaspor'da Çatışmalar Su Yüzüne Çıkıyor, Önkol'dan karşı açıklama
Şanlıurfaspor’u icraya verilmesi olayına da açıklık getiren Önkol; “Şanlıurfaspor’dan almamız gereken paraların nasıl ve ne şekilde ödeneceğini Kemal Saraçoğlu bizlere açıklayamadı. bazı dostlarımızı aracı olarak kendisine gönderdik, biz yöneticilere alacaklarımıza karşılık bir ödeme takvimin verilmesini istedik, iyi niyetimize rağmen Kulüp Başkanı bizimle irtibata geçmedi” dedi.
İşte yazılı olarak yapılan o açıklamanın tam metni: “Şanlıurfaspor cephesinde son günlerde yaşanan ve kamuoyunu meşgul eden  gelişmeler üzerine bir açıklama yapmak zaruriyetini hissettim…

Bank asya liginin yeni ekiplerinden Şanlıurfaspor Başkanı Kemal Saraçoğlu mevcut yönetiminde yer alan  bazı şahısların, yarın doğabilecek  başarısızlıklarının faturasını, siyasete ve eski yöneticilere kesmeye çalışmalarına bir anlam vermiş değilim.

Şanlıurfaspor’un mevcut kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu, son kongrede listeye girmek istemeyen eski yönetici arkadaşların desteği ile 2011 yapılan kongrede kulüp başkanlığına seçildiğini ifade etmek istiyorum.  12 Haziran 2011 Milletvekili seçimlerinden hemen sonra  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Bakanlık koltuğuna oturmasından sonra  kulüp Başkanı ve biz yöneticiler Bakanımızı ziyaret ettik. Bakanımız Faruk Çelik  sezon başından itibaren Şanlıurfasporun tüm sorunları ile ilgilenmeye başladı. Almış olduğumuz  tüm reklamlar başta olmak üzere, bazı futbolcuların transferleri ve maddi kaynakları adete Şanlıurfaspor için yağdırdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Milletvekillerimizin Şampiyonluk yolunda yapmış oldukları katkıları saymakla bitmez, Siyasi desteğin yanında kuşkusuz en büyük katkıyı ise Şanlıurfa Valimiz Celalettin Güvenç yapmıştır. Geçtiğimiz sezonun ortasında Şanlıurfa’da göreve başlayan Vali Celalettin Güvenç,  Şanlıurfa’nın geleceği, tanıtımı  ve gençlerimizin geleceği için Şanlıurfasporun   Bankasya ligine yükselmesi için gece-gündüz çalıştı. Ancak kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu ise sezon başından itibaren sürekli  mevcut yönetimle sorunlar yaşıyordu, biz bazı arkadaşlarımız Şampiyonluk yolunda ilerleyen Şanlıurfasporun başarısı için yaşamış olduğumuz sorunları dışa yansıtmadık.Kemal Saraçoğlu, sezon bitimine doğru  yapılan toplantılardaki  değerlendirmelerde, mevcut yöneticilerden bazı arkadaşların bu sezon için yönetimde yer almayacaklarını açıklamışlardı. Bankasya ligine yükselen Şanlıurfasporun    ekonomik yönden güçlü bir yönetime ihtiyaç vardı. Valimiz Celalettin Güvenç, kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu başkanlığında yeni bir yönetimin devam etmesinden yana olmuştu. Kemal Saraçoğlu başkanlığında devam edecek olan yönetimde yer alacak olan arkadaşlarımız ise tüm alacaklarını hibe edeceklerdi.  Ancak Şampiyonluk maçında yaşanan bazı olaylar  ve ardında  Başkan Kemal Saraçoğlu ve bazı arkadaşlarının kişisel ihtirasları üzerine  başta   Bakanımız Faruk Çelik, Valilik, Belediye, ve STK’lar ile ipler koptu. Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu, yapmış olduğu hatalarını ancak 2 gün sonra farkına vardı. Yapmış olduğu  iki ayrı basın toplantılarında Başkan adayı olmayacağını kamuoyuna deklere etmişti.

Bankasya ligine yükselen Şanlıurfasporun yakalamış olduğu  birlik ve beraberliğin devamından yana olan  sayın Valimiz Celaletin Güvenç, başta Sivil toplum kuruluşları, Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba ve Bakanımız Faruk Çelik  ile görüşerek, Şanlıurfamızın çok değerli iş adamlarından oluşan bir liste hazırlığına girdi. Aralarından gururumuz İbrahim Tatlıses, İş adamlarımız ve STK’ların yer aldığı Feti Şimşek  Başkanlığında hazırlanan liste kamuoyuna  açıklama yaptığı gün, mevcut Başkanı Kemal Saraçoğlu, yeniden başkan adayı olduğu açıkladı. Bu açıklamanın yapıldığı gün Şanlıurfaspor tarihi bir fırsatı kaçırmıştır.
Sezon sonuna doğru 3 yerel Tv kanalında ortak yayımlanan bir programda Şanlıurfaspor Başkanı Kemal Saraçoğlu  200 bin Tl alacağını hibe edeceğini açıkladı. Ancak sezon bitiminde  sonra bir  daha kulüp Başkanlığına aday olmayacağını ifade eden Kemal Saraçoğlu, yapmış olduğu yönetim kurulu toplantısında tüm yöneticilerin alacaklarına karşılık olan  senetleri  dağıttı ve kendisinin alacağı olan tüm paralarının senetlerini aldı.Senetlerini alan  bizler , yeninden kulüp Başkanlığına  gelen  Kemal Saraçoğlu ile irtibata geçerek, alacaklarımızın bir planını talep ettik. Ancak  Saraçoğlu , alacaklarımızın nasıl ve ne şekilde ödeneceğini  bizlere açıklayamadı. bazı  dostlarımızı aracı olarak kendisine gönderdik, biz yöneticilere alacaklarımıza karşılık bir ödeme takvimin verilmesini istedik, iyi niyetimize rağmen Kulüp  Başkanı bizimle irtibata geçmedi. Bizler Şanlıurfasporun Şampiyonluğunda emeği geçen 10 arkadaşımız  çok bekledik, ancak  Kemal Saraçoğlu’nun  tavırları ve tutarsız açıklamaları ve Feti Şimşek’in hazırlayacağı listede bazı arkadaşlarımızın listede yer almamalarına şart koşması ve  basın aracılığıyla bizleri ‘karalaması’ ve muhatap bulamadığımız için alacaklarımızı tahsil yoluna gittik. Oysa yeni yönetimde yer almak istemeyen biz arkadaşlarımız yeni yönetime girmek istemeyeceğimiz açıklamıştık. Bu gelişmelerin yaşanmasından dolayı üzüntü duymaktayız.

Öte yandan Şanlıurfaspor’un başarısında en büyük katkıyı Ak Partili kadroların sağladığını tüm kamuoyu bilmektedir. Ak Partili kadroların desteği  dün olduğu gibi , bugünde yarında Şanlıurfasporun arkasında olacaktır. Ancak mevcut yönetimin için bulunduğu aciz durumunu Ak Partiye mal etmesine anlam vermiş değilim, bu işin günahı da sevabı da, başarıda, başarısızlık ve sorumluluk bizzat Kemal Saraçoğlu’nundur. Kamuoyuna saygılarımda bildiriyorum.”
Arif ÖNKOL
Ak Parti Merkez ilçe 2. Başkanı
Şanlıurfaspor eski 2. Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.