banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit

Urfaspor Avrupa'ya gidiyor

Yaşanan hakem hatalarıyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Şanlıurfaspor Kulüp başkanı Habib Arslan, hakem hatalarını daha önce TFF'ye bildirdiklerini fakat herhangi bir sonuç alınmadığını belirterek, "Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşımayı düşünüyoruz" dedi. 


Şanlıurfaspor'un son haftalarda hakem kurbanı olduğunu vurgulayan Arslan, "Yükselme grubunda ilk sırada yer alıyorduk. Daha sonra ki maçlarımızda hakemler art niyetli yönetimleri ile adeta bizi son sıralara ittiler. Bunu son 3 maçta açıkça gördük. Penaltılarımız verilmiyor, golümüz verilmiyor artık bıkma noktasına geldik. Bunun son örneğini cezamız nedeniyle Adana 5 Ocak Stadı'nda oynadığımız Etimesgut Şekerspor maçında da yaşadık" diye kaydetti.


Etimesgut Şekerspor maçında futbolcularının yine baskılı ve iyi bir futbol ortaya koyduğunu dile getiren Arslan, "Maalesef bu iyi futbolumuzu hakemler yok ediyor. Etimesgut Şeker karşısında 2-3 tane net penaltımız verilmedi. Bir tanede golümüz ofsayt gerekçesi ile iptal edildi. Rakibimize hiç olmadık bir pozisyonda bir penaltı kararı verdi. Yani anlaşılıyor ki, Şanlıurfaspor'u ve bölge takımlarını bir üst liglere istemiyorlar. Ama buna rağmen de bıkmayacağız ve sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz" diye ifade etti.


Futbolcularına, ‘Bugüne kadar sadece rakibinize karşı futbol oynuyordunuz fakat bundan sonra hakeme karşı da futbol oynayacaksınız" diye söylediğini dile getiren Arslan, "Bu hatalar her geçen gün artıyor. Sadece bizim için değil birçok kulüpte yaşanıyor. Ama artık buna bir çözüm bulunmalı. Yoksa son haftalarda ülke sporunda istenmeyecek olaylar yaşanabilir. Biz gerekli şikâyetlerimizi daha önce yetkililere bildirdik ama herhangi bir sonuç alamadık zararlı çıkan yine biz olduk. Hakemin verdiği yanlış kararlar, vermediği penaltı pozisyonlarının görüntüleri elimizde mevcut durumda. Yakında bu konuyu Türkiye'de bir çözüme kavuşturamasak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız" şeklinde konuştu.

Uğur Budak / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.