banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

Urfalı dağcılar zirveye tırmandı

Ağustos ayında 3 farklı ilde 4 zirve etkinliği olarak başlayan İlk başarılı tırmanış Erzincan’da 15-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Üzümlü Esence Dağı tırmanışı (3549 m) oldu.Daha sonra Artvin Yusufeli’ne geçen sporcular 19 – 22 Ağustos 2014 tarihleri arasında Artvin Yusufelinde Kaçkar Dağları Karataş (3492 m.) ve Altıparmak (3480 m.) zirve tırmanışlarını başarıyla tamamladı. Bu arada Türkiye Dağcılık Federasyonunun önceden açıkladığı ve 28- 31 Ağustos 2014 tarihinde Ağrı Doğubayazıt rotasından Türkiye’nin en yüksek dağı Ağrı’ya (5137 m.) gerçekleştirilecek olan Uluslararası 30 Ağustos Zafer Haftası Tırmanışı‘nın iptal edilerek tırmanışın Rize Kaçkar Dağlarına alınması nedeniyle sporcular Şanlıurfa’ya geri döndüler.
Tırmanışlarla ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, tırmanışlara katılan Dağcılık il temsilcisi ve Urfadosk Spor Kulübü sporcularının Şanlıurfa’yı dağcılıkta her geçen gün bir adım öteye taşıyorlar. Şanlıurfa da hemen her dal sporun gelişme göstermesi, il görmesi bizi sevindiriyor. Tırmanışları sorunsuz gerçekleştirip zirvelerde Şanlıurfa flamasını dalgalandıran sporcularımıza kutluyorum.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.