banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

UEFA'dan Türkiye'ye müjde
Tahkim’in, şike ve teşvik iddialarına yönelik olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) hazırladığı raporu onamasının ardından gözler UEFA’ya çevrilmişti. Tahkim Kurulu’nun gerekçeli kararını, UEFA’ya gönderdiği bildirildi.

Fenerbahçe ve Türk futbolunu yakından ilgilendiren bu kararın, Haziran’ın 20’sinde açıklanacağı öne sürüldü.

Futbol kamuoyunda ise Fenerbahçe’nin de içinde bulunduğu bazı kulüplere ceza geleceği yönünde görüşler ağırlık kazanmaya başladı. Ancak UEFA’nın uygulayacağı yaptırımlar arasında ‘cezanın tecili’ maddesi de bulunuyor.

Direkt men yerine, ceza erteleme

Bu madde şu anlama geliyor: Tahkim’in onadığı kararda ‘Şike ve teşvik girişimleri sahaya yansımadı’ ibaresinin yer alması nedeniyle, UEFA, Fenerbahçe ve adı geçen diğer kulüpleri Avrupa kupalarından direkt olarak men etmek yerine, cezalarını erteleyebilir.

Bu durumun gerçekleşmesi halinde, adı geçen kulüpler 3-5 yıl içerisinde aynı suçu tekrar işlerse ya da girişimde bulunursa alacakları cezalar katlanır.

Haziran duruşmaları beklenebilir

Öte yandan UEFA’nın vereceği nihai karar için, şike ve teşvik iddialarına yönelik davanın, 26-29 Haziran tarihleri arasında yapılacak duruşmalarını da bekleyebileceği öne sürüldü.

Bu durumda, verilecek kararın tarihi haziran ayının son günlerine kadar sarkabilir. Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatları, 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, ‘Davayı genişletme’ talebinde bulunmuştu. Bu talebin kabul edilmesi durumunda, 3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan soruşturma ve bunun devamındaki dava sürecinin daha da uzayabileceği ifade ediliyor.

Fanatik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.