banner2
Öne Çıkanlar Sacha Boey PKK mazhar bağlı imam Halil Şeffaf Sentetikler

UEFA'dan Fenerbahçe'yi rahatlatan haber

Türkiye'deki şike ve teşvik soruşturması için UEFA tarafından görevlendirilen Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu'nun bir günlük ziyaretinin şifreleri çözülmeye başladı.

Federasyon ile görüşmesinde sürekli Şampiyonlar Ligi'nin marka değerine vurgu yapan Cornu'nun raporu doğrultusunda toplanacak UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'nin durumunu masaya yatıracak ve en geç yarın kararını bildirecek. Fenerbahçe turnuva dışı tutulsa bile Süper Lig'den düşürülmeyecek

Türkiye'deki şike ve teşvik soruşturması hakkında bilgi edinmek üzere UEFA tarafından görevlendirilen Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu'nun bir günlük ziyaretinin şifreleri çözülmeye başladı. Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcısı Mehmet Berk ve Futbol Federasyonu yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde özellikle Fenerbahçe ile ilgili sorular soran ve bilgi alan Cornu'nun, Şampiyonlar Ligi'nin marka değeri ile sponsor gelirlerine vurgu yapması dikkat çekici olarak nitelendirildi.

Savcı Berk'e şike dosyasında Fenerbahçe hakkındaki iddiaları sorduğu öğrenilen Cornu'nun, tereddütlerini federasyonun üst düzey yöneticileriyle de paylaştığı öğrenildi.

UEFA'nın, sarı-lacivertli kulübü mercek altına almasının diğer önemli gerekçesinin halen tutuklu bulunan başkan ve yöneticileri olduğu, Fenerbahçe ile ilişkilendirilen maç sayısının da Cornu tarafından not edildiği bildirildi.
25 Ağustos'da yapılacak Şampiyonlar Ligi grup kuraları öncesi Fenerbahçe'nin bu organizasyona katılıp katılmayacağı konusunu ciddi olarak değerlendireceği kaydedilen UEFA'nın, Başmüfettiş Pierre Cornu'nun gözlemleri ve aldığı bilgilere göre en geç yarın kararını Futbol Federasyonu'na bildireceği ifade edildi.

Ne olacak?

UEFA Başmüfettişi Cornu'nun görüşleri doğrultusunda Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi'nden çıkarılması olasılığını doğrulayan Futbol Federasyonu yetkilileri, şu aşamada sarı-lacivertli ekibin Süper Lig'den düşürülmesinin ise söz konusu olmadığını ve soruşturmadaki gizlilik kararı kalkmadan liglerin planlandığı şekilde oynanacağının altını çizdiler.

UEFA, Fenerbahçe'yi tedbir olarak Şampiyonlar Ligi dışında bırakırsa, sarı-lacivertli kulübe verilecek nihai cezanın Futbol Federasyonu incelemesinden sonra belirleneceği vurgulandı.
Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'u yakından ilgilendiren ziyaretiyle ilgili değerlendirmenin dün sabah Nyon'a dönen Cornu'nun, Disiplin Kurulu Başkanı ve üyeleriyle yapacağı görüşmeden sonra açıklanacağı ileri sürüldü.

İŞLEYİŞİ ÖĞRENDİ

Eski bir savcı olan Pierre Cornu'nun önceki gün özel yetkili savcı Berk ile yaptığı görüşmede Türkiye'deki hukuk sisteminin işleyişi ile ilgili bilgi aldığı, iddianamenin ne zaman hazırlanabileceğini sorduğu belirtildi.

Futbol Federasyonu'nun Etik Kurulu raporu doğrultusunda suçlanan şahıs ve kulüplerin savunmaları alınmadan ceza verilemeyeceğine dair kararını yerinde bulduğu ve bilgi paylaşımı sırasında ortaya koyulan şeffalık için teşekkür ettiği kaydedilen Cornu'nun yaşanan süreçle ilgili bir kaygısı olmadığı bildirildi.

(Milliyet)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.