banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haberleri

UEFA'dan Federasyon'a mektup

UEFA, şike soruşturmasıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'na bir mektup gönderdi.

Deutsche Welle Türkçe servisi tarafından yayınlanan açıklamaya göre UEFA, Türkiye Süper Ligi'ndeki çeşitli takım, sporcu ve yöneticilere yönelik iddiaları yakından takip ettiklerini bildirdi. Soruşturma ile ilgili olarak "iddia" kelimesinin vurgulandığı açıklamada şikeye sıfır tolerans mesajı verildi. Yapılan soruşturma ile ilgili olarak sorumluluğun ise Türk makamlarında olduğunu vurguladı. Açıklamada özetle şöyle denildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu ile sürekli iletişim içindeyiz. 4 Temmuz tarihinde TFF'ye gönderdiğimiz mektupla da işbirliği ve destek mesajını ilettik. Bu mektupta UEFA, her tür şike olayına ve futbol müsabakalarıyla bağlantılı suç faaliyetlerine karşı sıfır tolerans tavrını yinelemiştir. Şüpheli maçlar, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Türk yargısı ve ceza hukukunun yargı yetkisi kapsamındadır. Bu nedenle UEFA, bu konunun muhtemel sonuçları hakkında yorum yapamayacaktır.

Kulüplerin UEFA kupalarına katılabilmesi için, doğrudan ya da dolaylı herhangi bir şekilde müsabakaların sonuçlarını etkileyecek bir faaliyet içinde bulunmamış olmaları gerekiyor.

UEFA, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak kulüplerden bu konuda yazılı taahhüt talep ediliyor. Bu kurallar, UEFA Şampiyonlar Ligi yönetmeliğinin 2.04, ve 2.05 nolu paragraflarında, UEFA Avrupa Ligi yönetmeliğinin 2.07 nolu paragrafında yer alıyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.