banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

UEFA, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a men cezası verdi

Beşiktaş'ın 21 Haziran'da, Fenerbahçe'nin 22 Haziran'da yaptığı savunma sonrası UEFA Müfettişi Palacios'un raporunu inceleyen Disiplin Kurulu Beşiktaş ve F.Bahçe'nin savunmalarını da dikkate alarak son kararını açıkladı. 12 sayfalık karar metnine göre, Beşiktaş 1 yıl men cezası alırken Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı suçsuz bulundu. UEFA Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı için müfettişlerinden ek rapor talep etti.

FENERBAHÇE'YE 2+1 YIL AVRUPA'DAN MEN CEZASI

UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'yi Avrupa kupalarından 2- 1 yıl men etti.Şike iddialarına yönelik dava sürecinde geride kalan hafta Fenerbahçe'den savunma alan UEFA Disiplin Kurulu, kararını açıkladı.

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe, gelecek 2 sezon UEFA'nın düzenlediği organizasyonlara katılamayacak. Artı 1 olarak belirtilen üçüncü sene verilecek ceza ise sarı-lacivertli kulübün gelecek 5 yıl içinde ceza alması halinde uygulanacak.

Fenerbahçe, karar için UEFA Tahkim Kurulu'na itiraz edebilecek ve buradan sonuç alamaması durumunda Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) konuyu taşıyabilecek.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, altyapı koordinatörü Cemil Turan ve eski yönetici Ali Yıldırım'a ilişkin ise UEFA müfettişinden ek rapor istendiği kaydedildi.

Haber7.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.