banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Manchester United 23 Galatasaray Candeias

Türkiye'nin ilk 11'i belli oldu
2012 Avrupa Şampiyonası Play-Off Eleme Turu ilk maçında Hırvatistan'a İstanbul'da 3-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımımız, Zagreb'de rövanş maçına çıkacak.

Stadion Maksimir'de oynanacak ve saat 21.05'te başlayacak karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia yönetecek.

* ATV'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı Rotahaber'den de dakika dakika takip edebilirsiniz.

NTVSPOR'un son dakika haberine göre; teknik direktör Guus Hiddink, bu akşam 21:05'te oynanacak maçta sahaya şu ilk 11 ile çıkacak...

Sinan Bolat
Serkan Balcı
Ömer Toprak
Egemen Korkmaz
İsmail Köybaşı
Selçuk Şahin
Hamit Altıntop
Selçuk İnan
Caner Erkin
Kazım Kazım
Umut Bulut

HIRVATİSTAN (Muhtemel): Pletikosa, Vida, Schildenfeld, Simunic, Pranjic, Srna, Vukocevic, Modric, Rakitic, Mandzukic, Olic

MUCİZE İÇİN ÇIKACAĞIZ

Hırvatistan'a karşı ilk maçta hezimete uğrayan Türkiye A Milli Futbol Takımı, mucize ve onurunu kurtarma peşinde...

Euro 2012 finallerine giden play-off yolunun ilk maçında İstanbul'da Hırvatlara 3-0'lık skorla boyun eğen ve maçın ardından yaşanan tartışmalarla kaosun içinde kalan milliler, sakatlıklar ve cezalı futbolcular nedeniyle zorlu bir 90 dakika yaşayacak.

Millilerde bu karşılaşma öncesinde Arda, Emre, Hakan ve Sabri sarı kart cezaları sebebiyle forma giyemeyecekler. Sabri'nin aynı zamanda kalçasındaki yırtık nedeniyle sakatlığı bulunuyor. Bu oyuncunun yerine Trabzonspor'dan Serkan Balcı aday kadroya dahil olurken, Hırvatistan karşısında sakatlanan ve sağ uyluk iç bölgesinde ağrı ve gerilme hisseden Giray Kaçar da kadrodan çıkarıldı ve yerine hiçbir futbolcu çağrılamadı. Mehmet Topal'ın ise sakatlığı sürüyor ve durumu maç saatinde belli olacak.

4 FARKLI KAZANMAMIZ GEREKİYOR

İstanbul'daki ilk maçı 3-0 kaybeden milli takımın, turu geçip Avrupa Şampiyonası finallerine kalabilmesi için 4 farklı veya gollü 3 farklı galibiyet alması gerekiyor.

Milli takımın 3-0 kazanması durumunda karşılaşma uzatmalara gidecek. Ay-yıldızlılar, 4-1, 5-2 gibi 3 farklı gollü galibiyetlerde veya 4 farklı galibiyetlerde adını Avrupa Şampiyonası finallerine yazdıracak. Aksi sonuçlarda ise turu geçen taraf Hırvatistan olacak.

GUUS HIDDINK İLE 16. SINAV

A Milli Futbol Takımı, Zagreb'de Hırvatistan ile yapacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turu rövanş maçıyla birlikte, teknik direktör Guus Hiddink yönetiminde 16. sınavını verecek.

Özellikle 3-0'lık son Hırvatistan yenilgisi sonrası eleştirilerin hedefi haline gelen Hollandalı teknik adam, ay-yıldızlı ekibin başında şimdiye dek 15 maça çıkarken, Türk Milli Takımı bunlardan 7'sini kazandı, 5'ini yitirdi, 3'ünde de berabere kaldı.

11'i resmi, 4'ü özel bu 15 maçta Türkiye toplam 18 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü.

RESMİ MAÇLARDAKİ İSTATİSTİKLER KÖTÜ

Türk Milli Takımı, Hiddink dönemindeki 11 resmi maçın sadece 5'ini kazanabildi.

2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubu ve play-off turunda şimdiye dek Hiddink ile 11 resmi maça çıkan ay-yıldızlı ekip, 5 galibiyet, 2 beraberlik, 4 yenilgi alırken, 13 gol atıp, 14 gol yedi.

Grup lideri Almanya'ya her iki maçta da 3'er golle boyun eğen Hiddink yönetimindeki milliler, ikincilikteki rakipleri Belçika ve Avusturya ile deplasmanda berabere kaldı. Milliler, grubun zayıf halkalarından Azerbaycan'a deplasmanda 1-0 yenildi, Kazakistan'ı ise İstanbul'da 90+6. dakikada gelen golle yenebildi.

Türk Milli Takımı, play-off turunda ise Hırvatistan'a kendi sahasında 3-0 yenilerek, rövanş öncesi, finallere katılma umutlarını mucizelere bıraktı.

SON 5 ORGANİZASYONUN EN KÖTÜSÜ

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak play-off biletini alan A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası elemelerinde son 5 organizasyonun en kötü performansını sergiledi.

Grupta yaptığı 10 maçta 5 galibiyet alabilen ay-yıldızlı ekip, 3 maçta rakiplerine yenilirken, 2 maçta da eşitliği bozamadı. Rakip filelere toplam 13 gol gönderen milliler, kalesinde ise 11 gol gördü.

Türkiye, elemelerde son 5 organizasyon baz alındığında maç başına ortalama olarak en az puanı (maç başına 1.7 puan) toplarken, en çok yenilgiyi aldı, en az golü attı, en çok golü yedi.

Türk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası elemelerinde bundan önce en kötü performansını 1992'de İsveç'te düzenlenen finaller öncesi yaşamıştı. Türkiye; İngiltere, Serbest İrlanda ve Polonya'nın yer aldığı gruptaki 6 maçını da yitirmişti.

SON MAÇI OLABİLİR

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play-off turundaki rakibi Hırvatistan'a İstanbul'daki ilk maçta şok bir skorla 3-0 yenilerek, final biletini adeta mucizelere bırakan A Milli Takım'da teknik direktör Guus Hiddink ''hedef adam'' haline geldi.

Elemeler öncesi çok büyük umutlarla A Milli Takım'ın başına getirilen dünyaca ünlü Hollandalı teknik adam, gelinen noktada kamuoyunda ''istenmeyen adam'' ilan edildi.

Özellikle son Hırvatistan yenilgisi sonrası yoğun biçimde eleştiri alan Hiddink'le, Zagreb'de yapılacak rövanş maçında Türkiye'yi finali götürecek mucize bir skorun ortaya çıkmaması durumunda yolların ayrılması büyük olasılık. rotahaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.