banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

TÜRKİYE’NİN GURURU OLDULAR


Anadolu Spor Akademisi Şanlıurfa Futbol Takımı İspanya Barcelona'da düzenlenen Costa Brava Futbol Turnuvasında U-13 kategorisinde Namağlup şampiyon oldu. Kupayı Türkiye Başkonsolos Emir Salim Yüksel verdi.
Ağrılı minikler ile başlayan daha sonra Hakkari (Almanya,Hollanda), Muş, Erzurum ve Van’da sürdürülen projenin yedinci ayağı Şanlıurfa takımı İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen Costa Brava turnuvasında farklı galibiyetleri ile U 13 kategorisinde dünya şampiyonu oldu.
13-18 Ekim tarihlerinde Barcelona’da düzenlenen 263 takımın yer aldığı Costa Brava turnuvasında 13 ülke içerisinde tüm maçlarını galibiyetle geçen ASA Şanlıurfa takımı finaldeki rakibini de ezdi geçti. ASA takımı Danimarka ekibini 6-0 yendiği final maçıyla Şanlıurfa ve Türkiye’ye çifte bayram yaşattı.

SARAÇOĞLU; BU GURUR HEPİMİZİN
Anadolu Spor Akademisi Teknik Koordinatörü Nazım Saraçoğlu, Barcelona’dan elde etikleri şampiyonluğun projenin ne kadar gerekli olduğunun delili olduğunu söyledi. Elde edilen performansın Türk futbolunun gelişimine büyük katkı sağladığına işaret eden Saraçoğlu, “Takımımız bir yıl gecikmelide olsa gittiği turnuvada ne kadar büyük işler yapılabileceğini gösterdiler. Çocuklarımızın hırsı ve azmi sayesinde başarının geleceğine inanıyorduk. Nitekim beklediğimiz başarıya ulaştık. Bu gurur yalnız ASA’nın değil, Şanlıurfa’nın değil, tüm Türkiye’nindir” şeklinde konuştu.

ŞİMŞEK; ASA’NIN PROJELERİ DEVAM EDECEK
Anadolu Spor Akademisi Projelerinin artarak devam edeceğine işaret eden ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek ise başarının gelmesinde Şanlıurfalı yöneticilerin ve halkın desteklerinin büyük rolü olduğunu kaydetti. Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü ile Şanlıurfa Valiliği’nin desteklerinden duydukları memnuniyeti dile getiren Şimşek, “Birlik beraberlik kardeşlik barış ve dayanışma için hazırlanan projemiz kapsamında daha önce Ağrılı Hakkarili Muşlu Erzurumlu ve depremzede Vanlı çocuklarımızın katıldığı uluslar arası turnuvaya bu yılda ülkemizi ve bölgemizi ve Şanlıurfa’mızı temsil eden Şanlıurfalı çocuklarımızla katıldık. Sayın Başbakanımızın 10 Ekim 2010 Dolmabahçe sarayında spor adamları ile yaptığı toplantıda söze başladığı projede Almanya’da 2. Olan Hakkarili çocuklarımızla Anadolu Spor Akademisi Projesiydi. Bu yıl 13-18 Ekim 2013 tarihleri arasında Barcelonada yapılan Costa Brava Turnuvasına katılan ASA’nın projeleri bundan sonrada başka bir doğu ilinde devam edecektir. Umuyoruz ki son turnuvada elde edilen şampiyonluk ASA’nın çıtası olmuştur. Bundan sonra ki takımlarımız da yalnızca şampiyonluk hedefleyeceklerdir” dedi.

VALİ GÜVENÇ, ASA TAKIMINI KABUL EDECEK
İspanya şampiyonu ASA Şanlıurfa takımı sabah erken saatlerde (18 Ekim) de Türkiye Saati ile 07.00’da havayolu ile Türkiye’ye gelecek. İlk olarak İstanbul Atatürk Havalimanı’na inecek olan minik şampiyonlar daha sonra 23.25’da Şanlıurfa Havalimanına inmiş olacak. Şampiyonların aileleri ile birlikte coşkulu kalabalığın karşılayacağı ASA’nın minikleri Vali Celalettin Güvenç tarafından Pazartesi günü makamında kabul edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.