banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Türkiye'nin grubunda puan durumu

Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde AMilli Takım, deplasmanda Avusturya ile golsüz berabere kalarak, A Grubu'nda ikinci sıradaki yerini korudu...

Baraj göründü

Azerbaycan, Kazakistan karşısında 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 3-2 kazandı. Bu sonuç A Milli Takımımız'ın en iyi ikinci olma şansını bir hayli zora soktu. 2012 Avrupa Şampiyonası'na doğrudan katılacak en iyi ikincinin belirlenmesinde gruplarında ikinci olan takımların grup sonuncusundan aldığı puanlar hesaba katılmıyor. Bu nedenle Kazakistan'dan 6 puan alan ancak Azerbaycan'a ilk maçta yenilen Türkiye daha fazla puan alabilmek için Azerbaycan'ın grup sonuncusu olmasını istiyor. Umutların güçlü bir şekilde sürmesi için Kazakistan'ın dünkü maçtan en az beraberlikle ayrılması gerekiyordu, ancak Azerbaycan'ın kazanması bu olasılığı büyük ölçüde ortadan kaldırdı. Bu skorla Azerbaycan puanını 7'ye çıkardı ve 5. sıradaki yerini korudu. Son sıradaki Kazakistan ise 3 puanda kaldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Milli Takımımız grup maçları sonunda Belçika'yı geçerek ikinci olursa finallere katılmak için çok büyük olasılıkla baraj turu oynayacak. Çünkü Türkiye kalan 2 maçını kazansa dahi en iyi ikinciler listesinde maksimum 14 puana çıkıyor. Muhtemel grup ikincileri içinde yer alan Danimarka, Bosna Hersek, İsveç, Yunanistan, Karadağ ve Çek Cumhuriyeti gibi takımların ise 16-19 puan barajına ulaşma ihtimalinin bulunması ay-yıldızlıların şansını mucizelere bırakıyor.

Grupta oynanan maçlar sonunda oluşan puan durumu şöyle:

 -PUAN DURUMU- 

TAKIMLAR          O   G   B   M   A   Y   P

-----------------------------------------

1.Almanya         8   8   0   0   28  5  24

2.Türkiye         8   4   2   2   11  8  14

3.Belçika         8   3   3   2   16 11  12

4.Avusturya       8   2   2   4   12 16   8

5.Azerbaycan      8   2   1   5    9 21   7

6.Kazakistan      8   1   0   7    5 20   3

(Tümspor)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.