banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Urfa dev organizasona ev sahipliği yapacak


 Şanlıurfa’da Eyyübiye Belediyesi’nin katkılarıyla 22 Nisan Cuma günü başlayacak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi  Final Grubu’nun basın toplantısı bugün Balıklıgöl Rızvaniye külliyesinde yapıldı. 3 gün boyunca birbirinden heyecanlı müsabakalara sahne olacak final grubunun birinci ayağı Şanlıurfa’da ikinci ayağı da Adana’da yapılacak. Şanlıurfa ve Eyyübiye’nin tanıtımına katkı sağlaması beklenen final grubu müsabakaları öncesi lansman toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Memleket Spor Kulübü Başkanı Gökhan Gökmen, TBF Şanlıurfa İl Temsilcisi Remzi Şen, Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdür Vekili Hakan Keşküş, TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Akın ile turnuvaya katılacak takımların yönetici, teknik heyeti ve sporcuları katıldı.

3 gün boyunca birbirinden heyecanlı müsabakalara sahne olacak 4’lü final grubunda, OGM Orman Gençlik, Osmaniye Gençlik, Mersin Basketbol ve Edremit Bld. Gürespor takımları ter dökecek. Balıklıgöl  Rızvaniye külliyesinde düzenlenen basın toplantısında, turnuvanın Şanlıurfa’nın tanıtımı noktasındaki önemine dikkat çeken Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, turnuvaya ev sahipliği yapmanın önemine değindi. Başkan Ekinci, “ Bugün Urfa adına önemli bir gün. Barış ve huzurun kentidir Şanlıurfa. Dolayısıyla ulusal bir organizasyonun burada yapılıyor olması bizleri mutlu ediyor. Tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan peygamberler şehri Şanlıurfa, her zaman barış ve huzur kenti olmuştur. Bu manada Şanlıurfa’nın bu yönünün tanıtılması için bu tarz organizasyonlara ev sahipliği yapmak önemlidir. Final grubu müsabakalarının ilk etabının burada yapılacak olması sporun sevdirilmesi adına da aracılık yapacaktır. Özellikle salon sporları konusunda eksikleri olan bir iliz. Bu tarz organizasyonlarla gerek basketbol gerekse de diğer spor dallarının gençlere sevdirilmesi konusunda da önemli bir araç olacak. Şanlıurfa’mıza ve Eyyübiye’mize gelen ve turnuvaya katılacak bütün takımlara başarılar diliyorum. Bu organizasyonların sayısının artırılması noktasında da Eyyübiye Belediyesi olarak üstümüze düşen görevleri yapmaya hazırız.” Dedi.

Balıklıgöl’de yer alan Rızvaniye Camii avlusunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, takımları Şanlıurfa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek: “Size ihtiyacımız var çünkü bu bölgede hayatın normale döndüğünü herkesin görmesi lazım. Bunun yanında geçen hafta hükümetimiz Şanlıurfa’da toplandı. O toplantıda da müsabaka veya toplantı gibi etkinliklerin Güneydoğu’da yapılması kararı alınmıştı. Bu çerçevede ilk gelen misafirlerimiz sizlersiniz. Sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’de spor denince akla sadece futbolun geldiğini dile getirerek konuşmasına devam eden Vali İzzettin Küçük; “Bu düşünceyi kırmamız lazım. Pek çok spor dalı var. Bunların başında da heyecanı yüksek olan basketbol geliyor. Spor salonlarını teşvik etmemiz lazım. Sonuçta sporu en alta halka, gençlere yayacaksak bunun yolu spor salonlarından geçiyor” dedi.

22 Nisan’da başlayacak olan müsabakaların Şanlıurfa’da büyük bir coşku ve heyecan yaratacağını belirten Vali İzzettin Küçük: “Tüm Şanlıurfalıları ve sporseverleri özellikle gençleri müsabakalara davet ediyorum. Federasyon yetkililerimize, takımlarımıza ve sporcularımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasına son verdi.

MSK spor Kulübü Başkanı Gökhan Gökmen de,”Ben bu büyük organizasyonun Şanlıurfa’da yapılacak olmasından dolayı emek veren Valimize, Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci’ye, Federasyon Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerine ve ayrıca Bakanımız Faruk Çelik’e sonsuz teşekkür ediyorum. Şanlıurfa için bizler de bir şeyler yapmak istiyoruz. Salon sporlarını geliştirmek istiyoruz. Bu konuda başta Sayın Valimiz ve Eyyübiye Belediye Başkanımızın sonsuz destekleri var. İnşallah önümüzdeki yıllarda bizler de süper ligde oluruz. Bu turnuvaya katılacak bütün takımlara başarılar diliyorum. “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.