banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Türk tenisinde Lluis Bruguera dönemi
Anlaşma gereğince Türk tenisinde genel sorumlu olarak görev alacak İspanyol teknik adam, geliştireceği yeni sistemle Türk sporcuları, üst düzey uluslararası turnuvalarda mücadele etmesi için yetiştirecek.

Ortaköydeki Feriye Lokantasında düzenlenen ve Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ile başkan vekili Cengiz Durmuşun katıldığı törende Lluis Bruguera ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Ayda Uluç, törende yaptığı konuşmada, Türk tenisinin gelişmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, Bugünün önemi çok büyük. Bence teniste bir çığır açacağız. Oyuncularımızın dünyada ülkemizi temsil etmeleri ve sıralamada belli bir yere gelmeleri bizi mutlu ediyor. Bu nedenle daha fazla şeyler yapmak istiyoruz. Dünyanın bence en iyi antrenörlerinden biri olan Bruguera ile 2 yıllık sözleşme imzaladık. Bu bence Türk tenisi için çok büyük ivme olacak dedi.

İspanyol teknik adam ile birkaç aydır görüşme halinde olduklarını dile getiren Uluç, Daha önce İzmirde milli takım kampına geldi, oyuncularımızı gördü, antrenörlerimiz ve bizimle konuştu. Türk tenisi için neler yapabileceği ve Türk tenisinin nerelere gelebileceği konusunda potansiyeli gördü. Bize yardımcı olmak için burada bulunuyor ifadelerini kullandı.

-BRUGUERA: YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUM-

Lluis Bruguera ise yaptığı konuşmada, ilk kez başka bir ülkede görev yapacağını belirterek, Ben hayatım boyunca çok fazla başarıya ulaştım. Rekabeti her zaman sevdim. Burada bir şeyler yapmak ve sizlere yardımcı olmak benim için büyük bir onur. Bir şeyler yapmak için çok fazla motivasyona sahibim ve hayallerim var. Yeni bir başlangıç yapmak istiyorum. Ben buraya yardım etmek, Türkiyedeki insanlarla bir takım yaratmak için geldim dedi.

Türkiyede yapacağı çalışmaları uzun uzun anlatan İspanyol teknik adam, şunları kaydetti:

Bence iki ayrı hedefimiz olmalı. Birincisi, alanı genişletmek ve daha fazla kişiyi tenis oyununa dahil etmek. Bunun için de herkes için tenis projesini hayata geçirmeliyiz. Okullarda tenisi teşvik edeceğiz. Ardından buradan yetiştirdiğimiz oyuncuları kulüplere bağlayacağız. Bu sayede birçok insanı tenisin içine çekmiş olacağız. İkinci hedefimiz ise daha iyi oyuncular yetiştirmek. Öncellikle burada ilk adım Marsel İlhan ve başka oyuncuları ilk 100 arasına sokmak. Bu anlamda kendimize bir yol oluşturmamız lazım. Sadece bir sistem ile çalışmamız lazım.

Roland Garros Turnuvasında üst üste iki kez teklerde şampiyon olan Sergi Brugueranın babası olan Lluis Bruguera, İspanyada yarattıkları sistem ile birçok yıldız tenisçi yetiştirdiklerini anlatarak, Ben İspanyol sistemini olduğu gibi alıp buraya koymak istemiyorum. Bir Türk sistemi yaratmamız lazım. Elbette İspanyol sisteminin belli bölümlerini kullanabiliriz çünkü sistemin çalıştığını ispat ettik. Ama her ülkenin farklı özellikleri var dedi.

Bruguera, bir soru üzerine, kendisinin 6 hafta, yardımcılarının da belli bir süre Türkiyede bulunacağını ancak oluşturacakları sistemle çalışmaları sürekli takip edeceklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.