banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Trabzonspor Fener'den intikam mı aldı?

Ezeli rakibi Fenerbahçe'yi önce Ziraat Türkiye Kupası'nda 3-1 mağlup ederek kupada mutlu sona ulaşan Trabzonspor, ligin son haftasında ise rakibi ile 1-1 berabere kalarak Sarı-lacivertlileri şampiyonluktan etti. İki kupa yarışında da ezeli rakibinin önünü kesen Bordo-mavililer 5 Mayıs 1996 yılında rakibine kaptırdığı şampiyonluğun hesabını 14 yıl aradan sonra kapattı.
Şanlıurfa GAP Arena'da Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası final maçından 3-1 galip ayrılan Bordo-mavililer, 14 yıl aradan sonra 5 Mayıs 1996 yılında ezeli rakibi karşısında kaybettiği şampiyonluğun hesabını gördü. 1995-1996 sezonunda şampiyonluğa çok yaklaşan Trabzonspor, 5 Mayıs'ta sahasında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilerek ligin bitimine 2 hafta kala liderliği rakibine kaptırarak şampiyonluktan olmuştu.
Ezeli rakibi ile söz konusu tarihte yaptığı karşılaşma öncesi ligde 76 puan ile Sarı-lacivertli rakibi karşısında 1 puan önde olan Trabzonspor, 32. haftada aldığı yenilgiyle, 2 puan geriye düşerek, ikinci sırada yer almıştı. Fenerbahçe söz konusu dönemde 84 puan ile şampiyon olurken, bordo-mavililer ise 82 puanla ikinci olmuştu.
Alınan mağlubiyetin ardından Trabzon'da bir takım olaylar yaşanırken, söz konusu dönemden sonra Trabzonspor 25 yıldır şampiyonluğa hasret çekerken şampiyonluğa en çok bu dönemde yaklaşmıştı.
TRABZONSPOR 1996 YILININ FATURASINI AĞIR ÖDETTİ
Söz konusu tarihten sonra Şenol Güneş'in takımın başında olduğu dönemlerde Trabzonspor taraftarlarını her oynanan Fenerbahçe maçına intikam maçı olarak bakması üzerine her zaman çekişmeleri geçen iki takım arasındaki maçlar sonunda Trabzonspor 2009-2010 sezonunda Fenerbahçe'ye ağır bir fatura kesti. Bordo-mavililer ezeli rakibi Fenerbahçe'yi hem Türkiye Kupası'ndan hem de şampiyonluktan ederek ağır bir fatura kesti ve 1996 yılının hesabını kapattı.
ŞENOL GÜNEŞ RAHATLADI
Trabzonspor'un, ezeli rakibi Fenerbahçe'ye şampiyonluğu kaptırdığı 1995-1996 sezonunda da takımın başında yine teknik direktör Şenol Güneş vardı. Bordo-mavili takımın başına 4. kez gelen Güneş, Fenerbahçe ile oynanan her karşılaşmada 1995-96 yılında kaybedilen şampiyonluk maçı hatırlatılarak bir takım yorumlara maruz kalıyordu. 2010 Yılı'nın 5 Mayısı'nda yapılan kupa final maçını kazanan Güneş, 14 yıl aradan sonra belki takımını şampiyon yapamadı ama ezeli rakibi Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak
şampiyonluktan etti.
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.