banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Tomas Ujfalusi Galatasaray'da imza attı

Galatasaray, Club Atletico de Madrid, S.A.D. Profesyonel Futbol Oyuncusu Tomas Ujfalusi ile 2011-2012 futbol sezonundan başlamak üzere 2 futbol sezonu boyunca sözleşme imzaladı.
 
Galatasaray resmi sitesinde haberi şöyle duyurdu; "Tomas Ujfalusi, bugün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kendisini 2 yıllığına Galatasaraylı yapan sözleşmeye imza attı.

Yeni sporcumuza Galatasaray kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz" denildi.

Bilgi: Tomas Ujfalusi Kimdir?

 

 

Çek Cumhuriyeti’nin Bruntál bölgesindeki Rýmařov kentinde 24 Mart 1978 günü dünyaya gelen Tomáš Ujfaluši, futbol kariyerine doğduğu şehrin takımlarından TJ Rýmařov amatör olarak başlamıştı. Ancak Ujfaluši’nin yetenekleri, yaklaşık 9000 kişinin yaşadığı Rýmařov kenti sınırlarını aşmak için sadece üç sene kadar bekleyebilecekti. Rýmařov ve Olomouc arasında fazla mesafe yoktu. Ve Tomáš Ujfaluši, 13 yaşına geldiğinde, ülkesinin en büyük takımlarından Sigma Olomouc’un altyapısında futbol eğitimi almaya başlıyordu.

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı, Kasım 1995’te Lüksemburg’u 3-0 yenerek tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası’na katıldığında henüz 17 yaşında olan Tomáš Ujfaluši, sadece birkaç ay içerisinde profesyonel hayata ilk adımını atacaktı. Genç oyuncu, futbolu seven birçok kişinin gönlüne hitap eden ve Karel Poborský, Vladimír Šmicer, Patrik Berger, Pavel Nedvěd gibi efsaneleri bünyesinde bulunduran takımı o günlerde televizyondan izliyordu. Ancak kariyerindeki gelişmeler, kendisinin de kısa bir zamanda bu seviyeye ulaşabileceğini müjdeliyordu adeta. 1996-97 sezonunda Sparta - Slavia rekabetinin gölgesindeki Gambrinus Liga’yı sekizinci sırada tamamlayan Sigma Olomouc adına 2000 yılı sonuna kadar 100 maça çıkan Tomáš Ujfaluši’nin ünü, 21. yüzyılla birlikte artık Çek Cumhuriyeti sınırlarını da aşıyordu.

Avrupa’daki İlk Deneyim - Hamburg
Başarılı savunma oyuncusu, kariyerindeki yeni gelişmeleri Almanya’nın Hamburg takımı ile birlikte yaşayacaktı. Başlarda işler pek yolunda gitmemişti. Devre arasında Hamburg’a katılan Ujfaluši, 17 lig maçının 16’sında sahadaydı. Ancak sezon sonunda 13. sırada kalan Hamburg, 2001-02 sezonunu da puan tablosunun 11. basamağında bitererek hedeflerinin çok altında kalıyordu. Tomáš Ujfaluši’nin bireysel yetenekleri iyice gözler önündeydi yine de. Bir sonraki sezon ligde dördüncü olan Hamburg, ligin kalesinde en az gol gören üç takımından biriydi. Ve Ujfaluši’nin liderliği, takımın bu başarıdaki yol göstericisi oluyordu.

UEFA Kupası’ndaki sürpriz Dnipro mağlubiyetiyle başlayan 2003-04 sezonunda Hamburg, Bundesliga’da bir kez daha rakiplerine en az 50 tane gol atma fırsatı veren takımlardan biri olacaktı. Ujfaluši, kariyerinde yeni bir eşiği aşmak üzereydi. Almanya’daki futbol yaşantısı sırasında ilk kez 2001 yılında Çek Cumhuriyeti A Milli Takımı’na çağrılan futbolcu, 2004 Avrupa Şampiyonası’nda ülkesinin formasını giyecekti. Sekiz sene önce final oynayan takımı uzaktan izleyen Tomáš Ujfaluši, Euro 2004’te yarı finale kadar yükselen Çek Cumhuriyeti ile dört maça çıkıyordu. Hollanda, Almanya ve Letonya’nın olduğu gruptan namağlup lider çıkan Çek Cumhuriyeti, çeyrek finalde de Danimarka’yı 3-0 yenmişti. Turnuvadaki tek mağlubiyetini yarı finalde, birinci uzatma devresine ait kayıp zamanda yediği golle, Yunanistan’a karşı alan Çekler, 1996 yılında olduğu gibi, gönüllerde taht kurararak turnuvaya veda ediyorlardı.

Fiorentina ve Atlético Madrid Kariyeri
Avrupa Şampiyonası’nın ardından İtalya’nın Fiorentina takımına transfer olacaktı Tomáš Ujfaluši. Fiorentina’daki ilk sezonunda iki ayrı teknik direktör ile çalışan Çek oyuncu, 2005-06 sezonunda takımın başına gelen Cesare Prandelli ile birlikte yükselişe geçiyordu. Bir önceki sezon belirsizlikler içerisindeki Fiorentina’ya sezon sonunda lig dördüncülüğü ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazandıran Prandelli yönetiminde sağ bek özelliklerini de kullanan Ujfaluši, artık Avrupa’nın en tecrübeli savunma oyuncularından biri hâline gelmişti. İtalya’da yaşanan karışıklıkların ardından UEFA Şampiyonlar Ligi kontenjanını kaybeden ve 2006-07 sezonuna -15 puanla başlayan Fiorentina’da toplam dört sezon geçiren Çek savunmacı, bu defa 2008 Avrupa Şampiyonası’nın ardından yeni bir transfer yapacaktı. Grup aşamasında Türkiye ile de mücadele eden Çek Cumhuriyeti ile üç maça çıkan oyuncu, turnuva sonrasında İspanya’nın Atlético Madrid takımına geçti.

UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu
İlk sezonunda La Liga’yı dördüncü sırada tamamlayan Atlético Madrid için 33 lig maçında forma giyen Tomáš Ujfaluši, sezonun %86’lık bölümünde sahada kaldı. UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma aşamasında Yunanistan’ın Panathinaikos takımını eleyen Atlético Madrid, grup maçlarında galibiyet alamasa da, üç puanla UEFA Avrupa Ligi’ne geçiş yaptı. Ve Panathinaikos önünde grubunu lider bitiren Galatasaray ile üçüncü turda eşleşti.

İspanya’da 1-1’lik beraberlikle sonuçlanan maçın ardından Ali Sami Yen Stadı’nda Diego Forlan’ın son dakika golüyle üst tura yükselen Atlético Madrid, en sonunda UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna kadar uzandı. Finalde yine Forlan’ın iki golü ve Fulham’a karşı alınan 2-1’lik galibiyet vardı. Ancak Atlético Madrid için yeni bir başarı daha vardı ufukta. 2009-10 sezonunu UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olarak tamamlayan Inter’i Monaco’daki karşılaşmada mağlup eden Madrid temsilcisi, UEFA Süper Kupası’nın da sahibi olacaktı.

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı formasını 78 defa giyerek bu alanda en fazla sahaya çıkan sekizinci oyuncu olan Tomáš Ujfaluši, 2009 senesinde milli takımı bırakmıştı. La Liga’da 2010-11 sezonunu yedinci sırada bitiren Atlético Madrid adına 32 lig maçında görev yapan 1.85 metre boyundaki Çek oyuncu, savunmadaki lider vasfıyla beraber çalıştığı teknik direktörlerin yardımcılığını yapabiliyor. Stoper ve sağ bek pozisyonlarında görev alabilen Ujfaluši, mücadeleci yapısıyla taraftarla arasında özel bağ kuran oyunculardan.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.