banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

TFF 1.Lig fikstürü çekildi, Şanlıurfa ilk hafta deplasmanda
anlıurfaspor İlk Hafta Deplasmanda



2012-2013 sezonu TFF 1.Lig fikstürü, Ataköy Olimpiyat Evi Turgut Atakol Salonu'nda çekildi. Şanlıurfaspor ilk hafta Adana Deplasmanına gidecek

Fikstür çekimine Türkiye Futbol Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, TFF Genel Sekreteri Prof.Dr.Emre Alkin ile TFF 1.Lig'de yer alan kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı.

18 takımın mücadele edeceği TFF 1.Lig, 25 Ağustos 2012'de başlayacak. Ligin ilk devresi 23 Aralık 2012 tarihinde sona erecek. TFF 1.Lig'in ikinci yarısı ise 20 Ocak 2013'te başlayacak ve 34 haftalık maraton 12 Mayıs 2013'te tamamlanacak.

TFF 1.Lig'in 2012-2013 sezonunda; İzmir'den 3 takım (Karşıyaka, Bucaspor ve Göztepe A.Ş.), Adana'dan 2 takım (Adana Demirspor ve Adanaspor A.Ş.), MKE Ankaragücü, Manisaspor, Kütahya'dan TKİ Tavşanlı Linyitspor, Denizlispor, Samsunspor, Boluspor, 1461 Trabzonspor, Çaykur Rizespor A.Ş., Kartalspor, Torku Konyaspor, Kayseri Erciyesspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Şanlıurfaspor yer alacak.



Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 1. Lig'de, 1. ve 2. sıraları alan iki takım Spor Toto Süper Lig'e yükselecek. Sezon sonunda TFF 1. Lig'i 3., 4., 5., ve 6. sırada bitiren takımlar deplasmanlı olarak çift maç eleme usulüyle oynayacak.

Ligi 3. bitiren takım ile 6. bitiren takım, 4. bitiren ekip ile de sezonu 5. tamamlayan kulüp, birbirleriyle çift maç eleme usulü oynayacak. İlk maç 6. takım ile 5. takımın sahalarında oynanacak. Bu müsabakalarda üstünlük sağlayan takımlar tarafsız sahada tek maç eleme usulünde final müsabakası yapacak. TFF 1. Lig'de 16., 17. ve 18. sıraları alan 3 takım Spor Toto 2. Lig'e düşecek.

TFF 1.Lig
Sezon 2012-2013


1.HAFTA

ADANASPOR A.Ş.            -              Ş.URFASPOR

2.HAFTA

Ş.URFASPOR     -              KARŞIYAKA

3.HAFTA

MANİSASPOR   -              Ş.URFASPOR

4.HAFTA

Ş.URFASPOR     -              KARTALSPOR

5.HAFTA

Ş.URFASPOR     -              MKE ANKARAGÜCÜ

6.HAFTA

BUCASPOR         -              Ş.URFASPOR

7.HAFTA

Ş.URFASPOR     -              1461 TRABZON

8.HAFTA

GAZİANTEP B.Ş. BLD.SPOR         -              Ş.URFASPOR

9.HAFTA

Ş.URFASPOR     -              ADANA DEMİRSPOR

10.HAFTA

TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR          -  Ş.URFASPOR

11.HAFTA

Ş.URFASPOR     -              GÖZTEPE A.Ş.

12.HAFTA

SAMSUNSPOR  -              Ş.URFASPOR

13.HAFTA

Ş.URFASPOR     -              BOLUSPOR

14.HAFTA

ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. -              Ş.URFASPOR

15.HAFTA

Ş.URFASPOR     -              DENİZLİSPOR

16.HAFTA

TORKU KONYASPOR      -              Ş.URFASPOR

17.HAFTA

Ş.URFASPOR     -              KAYSERİ ERCİYESSPOR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.