banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Urfa Haber

Tarihi şike davası başladı, Aziz Yıldırım bombaladı
Şike soruşturması kapsamında 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılanmasına bugün Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam ediyor.

Silivri'deki büyük duruşma salonunda görülmesine bugün başlanan duruşmanın Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü de görülmeye devam edeceği ve dört gün süreyle 401 sayfalık iddianamenin 3 TRT spikeri tarafından okunacağı öğrenildi. 21 Şubat Pazartesi gününden itibaren ise davanın Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülmeye devam edilecek.

Türk futbolunun kaderini çizecek bu davayla ilgili tüm gelişmeleri gün boyu dakika dakika aktarıyoruz. (Sayfa güncellenmektedir)

TARİHİ DAVADA TÜM GELİŞMELER...

14:01 Aziz Yıldırım: İbrahim Akın'a, 100 bin dolar vermişim. Nereden vermişim, hangi hesaptan vermişim? İspat etsinler kendimi köprüden atacağım. Buradan çıkınca televizyonlarda konuşanlarla da konuşacağım.

13:58 Aziz Yıldırım: Memleket elden gidiyor. Herkes oturmus şikeyi konuşuyor.

13:57 Aziz Yıldırım: Ekranlarda hakkımda atıp tutan herkesle çıkınca görüşmek istiyorum.

13:56 Aziz Yıldırım: Fenerbahçe taraftarı bir daha Silivri'ye gelmesin. Çağlayan'a gelsinler.

13:55 Aziz Yıldırım: Bugün yada yarın siteye koyarlar. Böyle şike mi olur? Türk sporu nereye gidiyor oraya baksınlar. Türk sporu elden gidiyor.

13:25 Aziz Yıldırım, Mahkeme Başkanı Ekinci'nin ara verdiğini duyurmasıyla birlikte salonu terk eden ilk isim oldu. Yıldırım, duraksamaksızın oturduğu sandalyeden kalkıp sessizce salonun dışına çıktı. Diğer sanıklar ise bu süreyi yakınlarıyla selamlaşmaya ayırdı.

12:45 Duruşmaya saat 13.30'a kadar öğle arası verildi.

İDDİANAME OKUNUYOR

11:57 Bu hafta Cuma gününe kadar iddianamenin okunmasını tamamlayarak haftaya duruşmaya Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde devam edeceklarini ifade eden Ekinci, "Mart ayında da 15 gün duruşma yapmayı düşünüyoruz. Yeterki siz de bize yardımcı olun. Duruşmaya yeteri kadar gün vereceğiz" diye konuştu.

Ardından duruşmada 401 sayfalık iddianamenin 3 TRT spikeri tarafından dönüşümlü olarak okunmasına geçildi.

11:56 Duruşmanın hakimi tutuklulara ihtiyaç izni verdi. Yıldırım ile Bülent Uygun aynı anda salondan ayrılmak isteyince "İki kişi gidemezsiniz, biriniz yerine geçsin" uyarısı geldi.

TOROĞLU'NA TEPKİ

11:55 Şikayetçi Erman Toroğlu'nun avukatı konuşurken salonda izleyicilerden gelen toplu öksürme (tepki) nedeniyle hakim uyarıda bulundu

11:54 Erman Toroğlu'nun avukatı şikayetçi olarak duruşmada.

11:34 Mahmeke heyeti başkanı şuanda duruşma salonuna giriş ve çıkışları yasakladı.

GERGİNLİK! YILDIRIM'IN AVULATI TALEP ETTİ AMA...

11:33 İddianame okunmadan önce Yıldırım'ın avukatı "İddianame okunmasın, dava hızlansın" talebinde bulundu. Heyet başkanı, avukatın talebini reddetti ve "Biz zaten süreci hızlandıracağız" cevabını verdi. Bunun üzerine iddianamenin okunmasına başlandı. Avukatların büyük bölümünün salonu terk etmesine sinirlenen hakim, "Düzeni bozmayalım" uyarısında bulundu.

11:16 Kimlik tespiti esnasinda Aziz Yıldırım çalışmaya devam ediyor, yanında getirdiği dosyaları okuyor.

11:11 Ali Koç ve diğer yöneticiler zaman zaman dışarı cikip görüsme yapıyorlar.

YILDIRIM SARI LACİVERT KRAVATLA GELDİ

11:09 Aziz Yıldırım rahat bir tavırla duruşmayı takip ediyor ve önündeki dosyaya göz atıyor. Yıldırım'ın duruşma salonunda sarı-lacivert kravatla geldiğini de söyleyelim.

10:30 Tutuklu sanık Bülent Uygun ise aylık gelirinin tutuklanmadan önce 300 bin TL olduğunu ancak şu an bir gelirinin olmadığını belirtti.

11:05 Aziz Yıldırım'ın eşi duruşmaya gelmedi. Damatları ise izleyiciler bölümünde yer alıyor. Ali Koç başta olmak uzere yönetim kurulunun büyük bolümü duruşmayı takip ediyor.

MOSTUROĞLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

10:53 Şekip Mosturoğlu'nun yakınlarını izleyiciler bölümünde görünce gözyaşlarını tutamadığı ve agladığı öğrenildi.

10:39 Duruşma salonu dışında Sivassporlu taraftarlar da göze çarpıyor. Sivaslılar da açtıkları pankartlarla Mecnun Otyakmaz'a destek veriyor.

10:27 Mesleği sorulan Yıldırım, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olduğunu aylık gelirinin ise 30 bin TL olduğunu belirtti.

HAKİM İLE YILDIRIM ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG

10:25 Duruşma salonundan edinilen bilgilere göre; Hakim Mehmet Ekinci Aziz Yıldırım'a "Daha önceden sabıkanız var mıydı" sorusunu yöneltti. Aziz Yıldırım, "Buraya gelene kadar sabıkam yoktu" dedi. Bu sözün ardından duruşma salonunda gülüşmeler yaşandı.

10:24 Ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kimlik tespitine geçildi. 1952 doğumlu olduğunu ifade eden Yıldırım evli ve iki çocuk sahibi olduğunu söyledi. Başkan Ekinci, Yıldırım'a da "Allah bağışlasın" dedi. Yıldırım ise "Sağolun" diye yanıtladı.

10:20 Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker'in kimlik tespitini yaptı. Peker evli ve bir çocuğu olduğunu söyleyince Başkan Ekinci "Allah bağışlasın" dedi. Peker ise "Amin"diyerek cevap verdi.

10:04 Sarı-lacivert kravat takan Yıldırım, salona elinde 3 klasörle geldi. Tutuklu sanıkların bulunduğu bölümde en ön sıraya oturan Yıldırım bir süre avukatlarıyla konuştu. Yıldırım'ın moralinin iyi olduğu gözlendi. Yıldırım bir süre sonra ayağa kalkarak izleyiciler bölümündekileri el sallayarak selamladı.

TARİHİ DURUŞMA BAŞLADI

09: 55 Duruşma salonunda avukat ve basın sıraları tamamen dolu durumda.

09: 44 Ve Aziz Yıldırım'ın da sanıkları arasında yer aldığı davanın ilk duruşması başladı

TARAFTARLAR SİLİVRİ'YE AKIN ETTİ

09:35 Taraftarlar açtıkları ilginç pankartlarla Aziz Yıldırım'a destek oluyor.

09:13 Sarı lacivertli taraftarların sayısı her geçen dakika artıyor. Silivri'de büyük kalabalık var.

08:40 Fenerbahçe Yönetimi tam kadro Silivri'ye geldi.

07:55 Fenerbahçeli taraftarların oluşturduğu konvoy  Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne ulaşmaya başladı.

07:00 "Futbolda Şike Davası"nın ilk duruşması için Silivri'ye gidecek Fenerbahçeli taraftarların büyük bir çoğunluğu Kadıköy Salı Pazarı'nda toplandı.

SİLİVRİ'YE DÜN GETİRİLDİLER

Futbolda şike soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılanmasına bugün başlanıyor. Aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu Metris'teki tutuklular, dün saat 13.45 sularında Silivri Cezaevi'ne nakledildi.
Cezaevi araçlarına ambulans ve jandarma ekipleri de eşlik etti. Şüpheliler, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de yer aldığı 'Ergenekon' sanıklarının kaldığı 1 No'lu Cezaevi'ne konuldu. Zanlılar hakkında 9 ay ile 115 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasına göre; Metris 1 No'lu T Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda yatan zanlıların Silivri'ye her gün götürülüp getirilmeleri uygun görülmedi. Duruşmaların uzun sürme ihtimali, yol mesafesi ve trafik yoğunluğunun dikkate alındığı vurgulanırken, sıralı ve günaşırı duruşmaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için şahısların Silivri 1 No'lu L Tipi Cezaevi'nde kalacakları, diğer zamanlarda Metris'e gidecekleri bildirildi. Bu gelişme üzerine Aziz Yıldırım, Haldun Şenman, Abdullah Başak, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Bülent İbrahim İşçen, Bülent Uygun, Cemil Turan, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mecnun Otyakmaz, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Mehmet Yenice, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emri Koçak, Tamer Yelkovan ve Yusuf Turhanlı dün Silivri'ye götürüldü.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'deki büyük salonda ilk duruşması yapılacak dava öncesi hazırlıklar yapıldı. Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci de dün incelemesini tamamladı.
Fenerbahçeliler, Başkan Aziz Yıldırım, asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan ile Amatör Şubeler Genel Koordinatörü Cemil Turan'a destek vermek için bugün Silivri'ye akın edecek.
Bu kapsamda salonun karşısındaki alana yaklaşık bin kişilik çadır kuruldu. Buralarda yiyecek ve içecek ikramları gerçekleştirilecek. Basın mensuplarının da aynı yerde yayın yapması yüzünden jandarma görevlilerince futbolseverlerin yer alacağı bölümle gazeteciler için ayrılan alan arasına demir bariyerler konuldu.
Sarı-Lacivertli ekibin destekçileri dün, duruşma salonunun baktığı araziyi çevreleyen tel örgülere 'Sana söz yine baharlar gelecek', 'Kırılsa da kanadımız, asiye çıksa adımız, duyan duysun, bilen bilsin böyledir bizim sevdamız' ve 'Fenerbahçeme dokunma' yazılı büyük pankartlar astı. Sarı-Lacivert ve Fenerbahçeliler Derneği ile birçok taraftar grubunun organizasyonunda, sabah erken saatlerde eski Salı Pazarı'nda buluşularak Silivri'ye konvoy halinde yola çıkılacak. Farklı güzergâhlardan da çok sayıda kişinin de Silivri'ye gelmesi bekleniyor.
Yıldırım'dan ilk duruşma öncesi duygusal mesaj
-Şike davasında tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bugün görülecek ilk duruşma öncesi sert ifadeler kullandı. Yıldırım'ın avukatları aracılığıyla yaptığı 'Hep birlikte güzel günler göreceğiz' başlıklı açıklama, Sarı-Lacivertli kulübün internet sitesinde yayınlandı. Sözlerine, "Fenerbahçe'nin haklılığına adanmış ömrümün beni getirdiği en son yer olan burada, huzurlarınızdayım." diye başlayan Yıldırım, ilk kez başkan seçildiği 14-15 Şubat 1998 kongresini hatırlattı: "3 Temmuz'dan bu yana yegane sevdamız Fenerbahçe'ye ve bizlere yapılanlar, kamuoyunun malumudur. Ancak bu nasıl bir yazgı ve nasıl bir tesadüftür ve teselli kaynağıdır ki, Fenerbahçe ile buluştuğum ilk gün 14 Şubat Sevgililer Günü'dür."
Suçlandıkları iddiaların bilgi ve belgeye dayanmadan, kişilik hakları katledilerek, yanlı ve yanlış bilgilerle kamuoyuna servis edildiğini savunan Yıldırım, "Öncelikle bu yargılamayı takip ve buna tanıklık eden herkes bilmelidir ki, mücadelemiz zulüm ve zalimledir." dedi. Futbol takımının darmadağın edildiğini, kulübün basıldığını, hemen her taleplerinin gerekçesiz reddedildiğini kaydeden Yıldırım şöyle devam etti: "Amaç, Fenerbahçe'yi ele geçirmekti ve bunun için önce ona hizmet eden, onun başarısı için uğraşan Fenerbahçeliler ele geçirilmeliydi. Öyle de yaptılar. Ancak karşılarında Fenerbahçe'nin büyük taraftarlarını buldular. Sonra bizlerle Başbakan'ımızın irtibatını koparmaya kalktılar. Ve hatta kulübümüz ve yönetimdeki arkadaşlarımızla da irtibatımızı koparmaya çalıştılar. Ama yapamadılar." Taraftarlara ayrıca teşekkür eden Yıldırım, "Bizler, hohlaya hohlaya buz dağlarını eritmişiz. Şimdi ortalık çamurdan geçilmiyor. Bizi, bu mücadelemizde, bir an olsun yalnız bırakmayan büyük Fenerbahçe taraftarlarına, şükranlarımı sunuyorum. Bilmelerini isterim ki; haklılığımıza inananların haklılığı yakındır. Ve inanıyorum ki, hep birlikte, güzel günler göreceğiz, güneşli günler." şeklinde konuştu.
Kime, ne kadar ceza isteniyor?
Aziz Yıldırım 22-72 yıl
Olgun Peker 48-115 yıl
Mecnun Otyakmaz 2,5-7,5 yıl
İlhan Ekşioğlu 19-65 yıl
Bülent Uygun 5-16 yıl
Tamer Yelkovan 16-53 yıl
Serdal Adalı 1,5-4,5 yıl
Cemil Turan 8-26 yıl
Tayfur Havutçu 1-3 yıl
Şekip Mosturoğlu 6-21 yıl
Sadri Şener 1-3,5 yıl
Alaaddin Yıldırım 5-16 yıl
Korcan Çelikay 1-3 yıl
İlhan Çelikay 1-3 yıl
Serdal Kulbilge 4-14 yıl
Mehmet Yıldız 1-3 yıl
Göksel Gümüşdağ 2,5-7,5 yıl
Nevzat Şakar 1-3 yıl
Ümit Karan 2-9 yıl
Gökçek Vederson 1-3 yıl
İbrahim Akın 2-8 yıl
Sercan Yıldırım 1-2 yıl
İskender Alın 1-5 yıl
Sezer Öztürk 1-2 yıl
Mahmut Boz 2-7 yıl
Murat Şahin 2-7 yıl
Emmanuel Emenike 1-3 yıl
M.Ulaş Ortakaya 1-3 yıl
Rotahaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.