banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Sofuoğlu Sakarya valisinden ne istedi?
2010 Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, 2011 yılında yapılacak Moto2 Dünya Şampiyonasında yarışmak için sponsorlara ihtiyacı bulunduğunu belirterek, sponsor sıkıntısı yaşadığını söyledi.Sakarya Valisi Mustafa Büyükü makamında ziyaret eden Sofuoğlu, burada yaptığı kanuşmada, son yarışı ilk 5 içinde tamamlamasının yeterli olacağını bildiği için finalde ikinci olarak podyuma çıktığını anımsattı.

Yarışların 13ünde de podyuma çıktığını hatırlatan Sofuoğlu, Bu, daha önce olmuş bir şey değildi. Ben dünya şampiyonu olacağımı biliyordum. 13 yarışta da podyuma çıkacağımı hiç tahmin etmiyordum. Bizim ki mekanik bir spor, o anda motosikletinde sıkıntı yaşıyorsun, rakibiniz size çarpıp düşürüyor. Bundan bir önceki yarışta rakibim çarpıp beni düşürdü. Ama o kadar fark atmıştı ki, kalkıp devam edip yine yarışı ikinci bitirmiştim. Beni çok mutlu eden şeylerden biri de 13 yarışın 13ünde de podyuma çıkmaktı diye konuştu.

Yarışlara ilk başladığı dönemde çeşitli sıkıntılar yaşadığını ifade eden Sofuoğlu, 2007 yılında bazı şeylerin değişmeye başladığını belirtti.

Sıkıntılarla karşılaştığı dönemde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünü aradığını, yetkililerin kendisine her zaman destek olduklarını kaydeden Sofuoğlu, Dünya şampiyonasında yarışmak için belirli sponsorlara ihtiyacınız var, 2011 yılındaki yarışlarla ilgili böyle bir sıkıntımız var. Türkiyenin bir çok büyük firmasıyla görüşüldü, hiç kimse bana destek çıkmadı. Ben de yine genel müdürlüğümüzü aradım. Ne gerekirse yapacağız, sen yeter ki git yarış, dünya şampiyonu ol dediler. Hamdolsun ki devletimiz sporun her alanına destek veriyor, bize de destek veriyorlar diye konuştu.

-PARA İLE ALAKALI HİÇBİR SIKINTIM YOK-

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.