banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Öğrenci bakan

Siverek'e Spor Akademisi yapılacak

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine Spor Akademisi yapılıyor.

     Avrupa Birliği-Futbol Federasyonu ve Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdürlüğünün ortak çabaları sonucunda Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü hizmet sahası içersine Spor Akademisi kurulması kararlaştırıldı.

     İhalesinin yapıldığı ve Uluslar arası yabancı bir firmanın yapımını üstlendiği Siverek Spor Akademisinin proje bedelinin 2 milyon Euro olduğu belirtildi.

     Uzun süredir üzerinde çalıştıkları Şanlıurfa çocukları ve gençleri için çok önemli olan bir projeyi hayata geçireceklerini belirten Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Altuğ, “Siverek ilçemize yapmayı planladığımız Spor Akademisi için Avrupa Birliğinden 2 milyon Euro para geldi. Daha önce yetkililer tarafından yeri görülmüş, gerekli çalışmalar da yapılmıştı. Ancak 17 Ocak 2011 günü AB’den ve tesisi yapacak firmadan ilgili yetkililer tekrar Şanlıurfa’ya gelecek ve son görüşmeler yapılarak hemen yapımına başlanacak. Akademinin bitirilerek hizmete girmesi 1,5 yıl içinde olacak. Kısaca 1,5 yıl sonrasında Siverek ilçemiz güzel, modern bir Spor Akademisine kavuşmuş olacak” dedi.

     Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Altuğ, Spor Akademisinin kampusunun olacağını ve içersinde nizami futbol sahası bulunacağını belirterek, “Akademiye kaydolacak çocuklarımız ve gençlerimize futbolla ilgili her türlü bilgiler verilecek. Diyet, beslenme, antrenman çalışmaları ve şekilleri, temel ve fundamental hareketler öğretilecek. 7 yaşında kaydolacak bir çocuğumuz Akademiden süper ve donanımlı yetişmiş bir futbolcu olarak çıkacak. Böylece Şanlıurfa tarihine bir ilke daha imza atmış olacağız. Her gayretimiz çocuklarımız ve gençlerimiz için” diye konuştu.

     Altuğ, Şanlıurfa’nın adını sporda da dünyaya duyurmaya devam edeceklerini söyledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.