banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Şikede ilk tahliyeler geldi
Şike soruşturmasında iddianamenin kabul edilmesi sonrasında sürpriz tahliyeler yaşandı. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi yapılan itirazlar üzerine 8 kişinin tahliyesine karar verdi.

Soruşturma kapsamında tutuklu olan Beşiktaş'ın eski yöneticisi Serdal Adalı, Beşiktaş'ın eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu İbrahim Akın'ın da aralarında olduğu toplam 8 kişi tahliye edildi. Bu isimlere yurtdışı yasağı getirildi. Aziz Yıldırım'ın tahliye talebi ise reddedildi.

Davada ilk duruşma 14 Şubat'ta Silivri'de yapılacak. Tahliye edilenler ilk duruşmaya tutuksuz olarak katılacak.

YASA DA GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Mahkemenin tahliye kararında Köşk'te bekleyen Şike Yasası da gerekçe olarak gösterildi. Tahliye kararının gerekçeleri "atılı suçun mahiyeti" "mevcut delil durumu" "tutuklulukta geçen süre" "yasanın değişiklilik hali" olarak belirtildi.

93 sanığın olduğu soruşturmaya ilişkin iddianame cuma günü kabul edilmişti.

TUTUKLU SAYISI 23'E İNDİ

3 Temmuz'da başlayan soruşturma kapsamında aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu toplam 31 kişi tutuklanmıştı. Son tahliyelerle birlikte tutuklu sayısı 23'e indi.

KİMLER TAHLİYE OLDU?

Tahliye olan isimler şöyle:

Tayfur Havutçu (Beşiktaş'ın eski Teknik Direktörü-seyir yasağı kalktı)
Serdal Adalı (Beşiktaş'ın eski yöneticisi)
İbrahim Akın (İstanbul BŞB oyuncusu-seyir yasağı kalktı)
İskender Alın (İstanbul BŞB oyuncusu-seyir yasağı kalktı)
Ümit Karan (Eskişehirspor Eski Sportif Direktörü) 
Korcan Çelikay (Sivasspor kalecisi-seyir yasağı kalktı)
Ahmet Ateş (Beşiktaş Protokol Müdürü)
Abdurrahman Yakut (Diyarbakırspor Eski Başkanı)

Ayrıca Emenike, Hikmet Karaman, Levent Eriş, Mahmut Boz, Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk, Sercan Yıldırım ve Murat Şahin hakkındaki seyir yasağı kararı kaldırıldı.

HAVUTÇU BEŞİKTAŞ'IN BAŞINA GEÇEBİLECEK

Seyir yasağı kalkanlar statlara giriş yapabilecekler. Tayfur Havutçu istenmesi durumunda Beşiktaş'ın başına geçebilecek.

DEMİRÖREN: SEVİNCİMİZ SONSUZ

Kararı DHA'ya değerlendiren Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören "Onlar içeride, biz dışarıda acıyı çektik, sevincimiz sonsuz. Camiamıza Allah hiçbir zaman böyle bir durum yaşatmasın" dedi.

GÖZLER KÖŞK'TE

Sürpriz tahliyeler yaşanırken gözler Köşk'e çevrildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veto ettiği Şike Yasası aynen Köşk'e gönderilmişti. Yasa aynen geçtiği için Gül'ün bu kez veto hakkı bulunmuyor. Ancak Gül yasayı yürürlülüğünün durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesi'ne götürebilir.

Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.