banner2
Öne Çıkanlar Kum Sanatçısı Ömer Faruk Elmas HADER Başkanı Av Reşit Yaşar Muhammed Lütfi Kotan LPGye yeni bir zam daha TMO bahçesine düştü

Şike davasıyla ilgili TFF'ye şok mektup

Tarihi şike davasında TFF ve İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararların ardından tüm gözler Yargıtay'a çevrilirken sürpriz bir gelişme yaşandı.

Şike davasında 6 karşılaşmayla ilgili yargılanan ve bir yıl cezaevinde tutuklu bulunan menajer Yusuf Turanlı'nın Türkiye Futbol Federasyonuna ihbar mektubu yazdığı ortaya çıktı.

3 temmuz sürecinin seyrini değiştirebilecek olan kilit ismi, sanık Yusuf Turanlı'nın hem posta hem de faks yoluyla TFF'ye gönderdiği o sürpriz mektubun detaylarına ulaşıldı.

Futbol Federasyonunu adeta şok eden bu sürpriz mektubun ardından başkan Yıldırım Demirören'in talımatıyla TFF hukukçularının menajer Yusuf Turanlı ile irtibata geçerek yazışmalar gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Yaklaşık 1 yıl Metris cezaevinde tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yönetici İlhan Ekşioğlu ve Olgun Peker ile birlikte en son tahliye edilen isimler arasında yer alan menajer Yusuf Turanlı'nın federasyon başkanı Yıldırım Demirören'e hitaben yazdığı mektubunda, ''Sayın başkanım...Benimde içinde bulunduğum 3 temmuz süreciyle ilgili şike dosyası konusunda artık bazı konuları açıklamak istiyorum. Bunlar yeni ve çok önemli konular. Ancak bunları hukukçularınıza değil siz ve yönetim kurulu üyelerinizin hazır bulunacağı bir ortamda açıklamak istiyorum. Beni ya yönetim dinlesin ya da siz dinleyin. Bunların ne kadar önemli olduğunu dinlediğinizde göreceksiniz. Sizden haber bekliyorum'' şeklinde ifadelere yer verdiği belirtildi.

TFF Başkanı Demirören'in bu mektubun ardından talimat verdiği TFF hukukçularının Yusuf Turanlı ile mail yoluyla iletişime geçtiği ve Turanlı'yı federasyona davet ettikleri belirtildi.

TFF hukukçularının menajer Turanlı'ya, gönderdikleri cevabı yazıda Turanlı'dan konunun içeriği ile ilgili birkaç bilgi istediği ayrıca yönetim kurulundan önce usül gereği öncelikle kendisini hukuk departmanının dinleyeceği yönünde ifadelere yer verdiği öğrenildi.

Özellikle Beşiktaş - İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan kupa finaliyle ilgili kritik noktada yer alan menajer Turanlı'nın ''Şike yargılamasındaki ifadelerimi değiştirmek istiyorum'' yönünde gönderdiği şok mektubun ardından gözler TFF'de gerçekleşecek bu kritik zirveye çevrildi.

MAHKEME ŞİKEDEN VERDİ

TFF Etik Kurulu Tarafından hazırlanan raporda ''şike şüphelisi'' olan ancak lisanslı futbolcu temsilcisi olmadığı için hakkında PFDK tarafından işlem yapılamayan Turanlı, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da örgütten ertelemeli 1 yıl 3 ay, şikeden 1 yıl 18 ay hapis cezasını çarptırılmıştı.

ETİK KURULUNUN YUSUF TURANLI İLE İLGİLİ KARARI

BURSA-İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE

Yusuf Turanlı kolluk ifadesinde; İbrahim Akın ve İskender Alın'ın menajerliğiniyaptığını, karşılaşma öncesinde bu şahısları arayarak iyi oynamalarını söylediğini, bunun sebebinin ise transfer döneminde faydalı olacağını düşünmesi olduğunu, İskender Alın'la; şahsa baklava getirdiği için buluştuğunu, İbrahim Akın'a Ali Kıratlı'nın alacağı saat hakkında bilgisinin olmadığını beyan etmiştir. Yusuf Turanlı'nın ve İbrahim Akın'ın şike fiilini işledikleri hususunda itirafa dayalı bir şüphenin mevcut olduğu;

FENERBAHÇE - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE

Yusuf Turanlı kolluk ifadesinde; menajerliğini yaptığı herhangi bir İBB futbolcusuna şike karşılığında para teklifi almadığını, Ahmet Çelebi İle buluştuğu fiziki takip hakkında; ne amaçla görüştüğünü hatırlamadığını, ancak İBB maçı ile ilgili olmadığını, Ahmet Çelebi'den maç bileti istemiş olabileceğini, Ahmet Çelebi'nin işyerine gitmesi hakkındaki fiziki takiple ilgili olarak; iş ve sohbet amaçlı gittiğini, aynı gün İbrahim Akın ile kebap salonunda buluşması hakkında; yemek amacıyla buluştuklarını, ne konuştuklarını hatırlamadığını, İbrahim Akın'a para vermesi ile ilgili fiziki takip hakkında; şahsa poşet verip vermediğini hatırlamadığını, vermiş ise de bunun forma olduğunu, yapmış olduğu telefon görüşmelerinin çoğunluğunu hatırlamadığını beyan etmiştir.Yusuf Turanlı 06.07.2011 tarihli İstanbul Cumhuriyet Savcılığında verdiği ifadesinde;

''28.04.2011 tarihli fiziki takip takip tutanağının izahı olarak, ben Kıbrıs ta iş yaparım. Buradan İ. Akına iki tane daire satmıştım. O dairelerin ikisini 100.000. - dolara isteyen olmuştu, ben de İ. Akına ilettim, o da bana 100.000 euro olursa satarım demişti, ifademi bu şekilde açıklıyorum. Telefon görüşmelerim şikeye yönelik değildir'' demiş, sözlü beyanında, Fenerbahçe-İBB maçından önce İbrahim Akın ağrıları olduğunu ilettiğini; izleyen hafta BJK ile Türkiye Kupası final maçının olduğundan kendisine, sakatsa oynamaması gerektiğini söylediğini; İbrahim Akın'ın ise, ''Hayır iyiyim'' dediğini, bunun üzerine ''çık iyi oyna'' dediğini belirtmiştir.

Sonuç: Yusuf Turanlı'nın ve İbrahim Akın'ın şike fiilini işledikleri hususunda itirafa dayalı bir şüphenin mevcut olduğu;

TRABZON-İSTANBUL BÜY ÜKŞEHİR BELEDİYE

Yusuf Turanlı kolluk ifadesinde; Fiziki takiple ilgili olarak; İbrahim ve İskender ile sürekli bir araya geldiklerini, bu şahıslardan ayrıldıktan sonra Abdullah Başak ile görüşmesinin tamamen tesadüf olduğunu, o gün Abdullah Başak'ın kendisini aradığında nerede olduğunu sorduğunu, Etiler'de olduğunu söylemesi üzerine görüştüklerini (Futbolcularla buluşmadan önce Abdullah Başak'ın bu futbolcularla buluşmasını istediği ve görüşmeden sonra tekrar kendisi ile Akmerkezin orada görüşmek istediği yönünde iletişim tespit tutanakları mevcuttur.), İskender Alın'dan takım kadrosunu istediğini beyan etmiştir.

Yusuf Turanlı sözlü beyanında ;

''Trabzonspor-İBB maçında İskender Alın'ı İBB antrenörü Abdullah Avcı ilk onbire almamış. İskender beni aradı ve şikayette bulundu. Ben de Arif Erdem ile konuşmasını söyledim. Zira oyuncu haklıydı. Birkaç gün önce BJK ile yapılan kupa finalinde çok iyi oynamıştı. Zaten kendi oyuncularımın oynatılmasını isterim. Bu benim her oyuncum için gösterdiğim bir çabadır. Bu maçla ilgili olarak Abdullah Başak bana Trabzonspor'un bir şike girişimi olup olmadığını öğrenmemi istedi. Ben de bunu öğrenmek için İbrahim Akın ve İskender Alın'a sordum. Hatta kaleci Oğuzhan Trabzonlu olduğundan kendisiyle konuşmamalarını da söyledim. Telefonda ''Oğuzhan'a söylemeyin'' demem bundandır'' şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

Sonuç: Yusuf Turanlı'nın ve İbrahim Akın'ın şike fiilini işledikleri hususunda itirafa dayalı bir şüphenin mevcut olduğu;

FENERBAHÇE - ANKARAGÜCÜ

Yusuf Turanlı kolluk ifadesinde; konu hakkındaki tüm iletişim tespit tutanaklarını hatırlamadığını beyan etmiştir. Yusuf Turanlı sözlü beyanında; ''Fenerbahçe-Ankaragücü maçına gelince; Ankaragücü oyuncusu Turgut Doğan Şahin ile hiçbir görüşmem yoktur. Abdullah Başak bana oyuncu ismi soruyor ve ben de sms ile Turgut Doğan Şahin'in adını yazdım. O takımın en iyi futbolcusu olarak onu görüyordum. Gazetelerde Melih Gökçek'in bu maça büyük prim verdiği yazılmıştı. Bu primin Trabzonspor'dan da gelmiş olabileceği söyleniyordu. Abdullah Başak bunu öğrenmemi istedi. Ben de ''tanıdığım yok ama Ümit Aydın'a sorabiliriz'' dedim.

Ümit Aydın'ı aradım ve sordum. Kendisi Ankaragücü futbolcusu Uğur Uçar'a yakındır. Ümit Aydın bana ''konuşmaya korkuyorlar'' diye cevap verdi. Bu konuşmayı Uğur Uçar'a şike teklifi olarak kurgulamışlar'' şeklinde açıklamalarda bulunmuştur. Yusuf Turanlı'nın şike teşebbüsünde bulunduğu

SİVASSPOR - FENERBAHÇE

Yusuf Turanlı kolluk ifadesinde; Korcan ile yemek yemek için bir araya geldiklerini, sadece sohbet ettiklerini, Abdullah Başak'la sohbet amaçlı bir araya geldiklerini, İlhan'ın iş yerine gitmesi ile ilgili olarak yapılan fiziki takip hakkında İlhan'dan çıkarken elinde bulunan zarfın içerisinde evrak olduğunu, 15.06.2011 günü İlhan'ın iş yerine gittiği fiziki takipte görüntülenen poşetin içerisinde transfer evraklarının olduğunu, İlhan'ın ofisine futbolcular hakkında bilgi vermek için gittiğini, 16.05.2011 günü Abdullah Başak ile yaptığı görüşme hakkında 520.000 dolarla ilgisinin olmadığını; böyle bir para vermediğini, kendisinin de almadığını (Abdullah Başak aynı görüşmede geçen para konusunun Yusuf Turanlı'nın menajerliğini yaptığı futbolcuya ve Yusuf Turanlıya ödenecek para olduğunu beyan etmiştir.), bu görüşme sonrasında Korcan Çelikay ile buluşmasına yönelik görüşme hakkında Korcan'ın kasıklarındaki rahatsızlığı sebebiyile ameliyat olması ile ilgili olduğunu beyan etmiştir.

Sonuç: Yusuf Turanlı hakkında kanaat oluşturmaya yetecek kanatın bulunmadığı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE - BEŞİKTAŞ (KUPA)

Lisanssız oyuncu temsilcisi Yusuf Turanlı'nın eyleminin oynanacak olan kupa final karşılaşmasını fırsat bilerek kendisine bağlı olan futbolcuların transferini biran önce netleştirmek amacıyla aynı futbolcular üzerinden şike teşebbüsü olduğu oybirliği ile mütaala olunur.

MEKTUPTA MAİL ADRESİ VAR

Yusuf Turanlı'nın TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e gönderdiği mektubunda ilatişim bilgisi olarak sadece mail adresi vermesi ve TFF hukukçuları ile Turanlı arasında şu ana kadar birkaç kez içerikle ilgili mailleşme yapıldığı öğrenildi.

Kaynak: Tahir Kum / Sporx

Anahtar Kelimeler:
TFFŞike Davasışok Mektup
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.