banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Sezer Öztürk Fenerbahçe'de
Fenerbahçe, Sezer Öztürk'ün transferi konusunda Eskişehir-spor'la ve futbolcuyla anlaştı.

Milli futbolcu için Eskişehirspor'a 2 milyon 750 bin Euro bonservis bedeli ödenecek. Paranın yanı sıra Abdülkadir Kayalı ve Fabio Bilica'nın bonservisi Eskişehirspor'a verilecek. Sarı-Lacivertliler, Sezer'le de 4+1 yıllık sözleşme imzalayacak. Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un da istediği Bilica'yı elinden çıkaran Kanarya, şu ana kadar bu transferde Brezilyalı savunma oyuncusunu ikna edemedi. Eskişehirspor'dan F.Bahçe'de aldığı ücreti isteyen Bilica'nın talebi kabul görmedi. Kendisine ulaşılamayan Bilica ile tatil dönüşü anlaşma zemininin aranacağı bildirildi.

Öte yandan, Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Gökhan Gönül, bu sezon çok iyi performans sergilemesinde takım arkadaşı Mehmet Topuz'un da büyük payı olduğunu söyledi. Tecrübeli oyuncu, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, Sarı-Lacivertli ekipten ayrılarak ülkesi Brezilya'ya dönen Deivid'i de övdü: "Deivid benim Fenerbahçe'de Gökhan Gönül olmamı sağladı. Ondan sonraki futbolcularla uyum sorunu yaşamadık." F.Bahçe'nin 18. kez şampiyonluk kupasını kaldırdığı geride bıraktığımız sezonda performansını başarılı bulan Gökhan, buna rağmen Sarı-Lacivertli ekibe ilk geldiği yıl daha iyi bir grafik çizdiğini anlattı. Avrupa'ya gitmesi halinde direkt oynayabileceği bir takımı tercih edeceğini vurgulayan başarılı futbolcu, Türkiye'nin en iyi sağ beki olarak da Fenerbahçe'nin yeni transferi Orhan Şam'ı işaret etti. Gökhan, Galatasaraylı Arda Turan'a da kesinlikle Avrupa'ya gitmesi tavsiyesinde bulundu. Gökhan Gönül, Arda'nın dünyada çoğu kulüpte oynayabilecek bir yetenek olduğunu dile getirdi.

Sezer Öztürk Kimdir?

Sezer Öztürk 3 Kasım 1985’de Almanya’nın Köln şehrinde dünyaya geldi. Futbola Bayer Leverkusen’in alt yapısında başlayan Sezer 18 yaşında profesyonel olarak Leverkusen A Takımı’nda forma şansı buldu.

 

Bayer Leverkusen de 9 maçta boy gösteren Sezer 1 gole imzasını atarken, 2005-2006 sezonunda Belçika’nın Germinal takımına kiralandı. Germinal forması ile 8 karsılaşmaya çıkan genç oyuncu 1 gol kaydetti. Aynı sezon Nurnberg’e kiralık gönderilen Sezer yaşadığı sakatlık sebebiyle sadece 2 maçta oynadı.

 

2006-2007 sezonunda Süper Lig ekiplerinden Manisaspor’a transfer olan Sezer Öztürk o sezon  24 maçta forma giyerken, 2 gole imzasını attı. 2007-08 sezonunda Manisaspor’la 22 karşılaşmada sahaya çıkan Sezer 1 kez golle buluştu.

 

Manisaspor takımı 2008-09 sezonunda Bank Asya 1. Lig’de mücadele ederken takımının şampiyon olup Süper Lig’e çıkmasında baş rolü oynadı.35 maçta forma giyen Sezer Öztürk 16 kez fileleri havalandırdı.

 

2009-2010 sezonunun ilk yarısında Manisaspor ile 7 kez sahada yer alan Sezer ara transfer döneminde Eskişehirspor’a transfer oldu. Sezer Öztürk kırmızı siyahlı ekipte 16 karşılaşmada boy gösterirken 1 de gol kaydetti.

 

Geçen sezon Eskişehirspor formasıyla başarılı bir sezon geçiren genç futbolcu 29 maçta forma giyerken fileleri 8 kez havalandırdı.

 

Almanya Genç Milli Takımı’na davet edilse de Sezer Öztürk tercihini Türkiye’den yana kullandı ve ilk defa milli formayı Türkiye U-15 Altı Milli Futbol Takımı’nda 19 Ekim 1999 tarihinde Romanya ile oynanan karşılaşmada giydi. Sezer ardından genç milli takımlarının bütün kademelerinde görev aldı.

 

2 kez A Milli Takım’da boy gösteren Sezer Öztürk, 1 kez A2, 1 kez 21 Yaş Altı, 7 kez 20 Yaş Altı, 18 kez 19 Yaş Altı, 5 kez 18 Yaş Altı , 2 kez 17 Yaş Altı , 4 kez 16 Yaş Altı , 8 kez de 15 Yaş Altı Milli Takımı’nda forma giydi.

 

Ofansif orta saha oyuncusu olan Sezer, yüksek top tekniği, hızı ve gol vuruşlarındaki kabiliyeti ile biliniyor. Sezer Öztürk bundan sonra Fenerbahçe formasıyla boy gösterecek.

 

Orhan Şam Kimdir?

Orhan Şam 1 Haziran 1986’da Zonguldak Ereğli’de doğdu. Futbola Erdemirspor’da başlayan Orhan Şam daha sonra Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’ne transfer oldu.

 

1.5 yıl Ankara ekibinin genç takımlarında forma giyen Orhan, 2002-2003 sezonunda ilk kez A takımda oynadı. 2003-2004 ve 2004-2005 sezonunlarında zaman zaman forma şansı bulan genç oyuncu 2005-2006 sezonunda o dönem 2. Lig A kategorisi olarak anılan ligde Mardinspor’a kiralandı. Mardinspor’da 31 maçta boy gösteren Orhan Şam 1 gole imzasını attı.

 

Bir sonraki sezon başka bir Ankara temsilcisi Hacettepe’ye kiralık olarak gönderilen genç futbolcu, 31 karşılaşmada 1 gol kaydetti. Hacettepe o sezon sonunda ligi 66 puanla şampiyon olarak bitirip Süper Lig’e çıkarken Orhan Şam gösterdiği başarılı performansla dikkat çekti. 2007-2008 sezonunda 39 maçta sahaya çıkan Orhan Şam takımında en fazla forma giyen oyuncu oldu.

 

Oynadığı futbolla büyük kulüplerin ilgisini çeken Orhan bir sonraki sezon tekrar Gençlerbirliği’ne kiralanırken, Ankara temsilcisinde 29 karşılaşmada forma giydi. Genç futbolcu aynı sezon ligin en genç kaptanı ünvanını da taşıdı.

 

2009-2010 sezonunda Gençlerbirliği’ne dönen Orhan,  Süper Lig’de 32 maçta boy gösterirken geçen sezonsa yine 32 kez Ankara ekibinde forma giydi.

 

Orhan Şam genç milli takımlarda da birçok kez sahada yer aldı. 17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı ile 11 maça çıkan genç Orhan, 18 Yaş Altı Milli Takımı’nda 16, 19 Yaş Altı Milli Takımı’nda 24 ve 21 Yaş Altı Milli Takımı’nda 21 kez forma şansı buldu.

 

Savunmanın sağında görev alan Orhan Şam sürati ve ikili mücadelelerdeki hırsıyla dikkat çekiyor. Son dönemlerde Türk futbolunun yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Orhan Şam artık Fenerbahçemizde.

 

Serdar Kesimal Kimdir?

24 Ocak 1989’da Almanya’nın Köln şehrinde doğan Serdar Kesimal futbola FC Dönberg takımında başladı. Daha sonra Wuppertaler takımına geçen Serdar Kesimal Almanya’da son olarak Köln takımının alt yapısında boy gösterdi.

 

2009 -2010 sezonu başında Köln’den Spor Toto Süper lig ekiplerinden Kayserispor’a transfer olan Serdar Kesimal o sezon 29 kez forma şansı buldu.

 

Serdar Kesimal geçen sezon Kayserispor ile Spor Toto Süper Lig’de 29 maçta görev alırken fileleri 2 kez havalandırdı. Genç futbolcu Ziraat Türkiye Kupası’nda da 1 karşılaşmada oynadı.

 

2 kez Türkiye 20 Yaş Altı, 1 kez de 21 Yaş Altı Milli Takımları’nda forma giyen Serdar Kesimal 3 kez de A Milli Futbol Takımı’nda şans buldu. Serdar Kesimal 17 Kasım 2010 tarihinde Hollanda ile oynanan hazırlık maçında Ay Yıldızlı takımın formasını ilk kez giymişti.

 

Futbola forvet olarak başlayan Serdar şu anda stoper mevkiinde oynuyor. Savunmanın kanatlarında ve orta alanda da görev yapabilen genç futbolcu, eski bir forvet olmanın, savunmadaki işini kolaylaştırdığını dil getiriyor.

 

İkili mücadelelerdeki hırsı, savaşcı kimliği ve oyun disipliniyle dikkat çeken Serdar Kesimal artık Fenerbahçe’de.

www.balikligol.com / erhan Güven Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.