banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Şentürk Guinness provasına başladı

Güney Afrikalı bir görme engellinin 269 kilometrelik hız rekorunu geçmekte kararlı olan şarkıcı Metin Şentürk, rekor denemesi öncesi ilk provayı Türkiye'nin en uzun pistine sahip olan Şanlıurfa GAP Uluslararası Havaalanı'nda başladı. 22 kişilik bir ekip ile Şanlıurfa'ya gelen ünlü şarkıcı Metin Şentürk, sabah saat 11.00'de ilk provasını Antrenörü Volkan Işık eşliğinde yaptı. 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Metin Şentürk, tek rakibinin Türk Hava Yolları olduğunu söyledi. Şentürk, "Bu bizim çalışmamızın ilk günü. Şanlıurfa'ya dün geldik. 8 günlük bir kampa girdik. Görme Engelliler, dünya hız rekorunu kırmak amacıyla buradayız. Sevgili antrenörüm Volkan Işık bizi yönetiyor. Ona teslimiz bu konuda. Çok güvenli ellerdeyiz. Bu çalışmayı bugün itibarıyla sabah 10.30 akşam 19.30 itibariyle 9 saatlik bir çalışma hazırladık. 2 Nisan'da da öğleden sonra da zannediyorum rekoru kıracağız. Burada bir amacımız var. Tabi bu rekor kırma denemesi olacak. Bu konuda çok büyük konuşmamak gerekir. İnşallah umut ediyoruz ki, bu rekoru kıracağız. Bunu da 2 Nisan'da göreceğiz. Türkiye'deki engellilerinde neler yapabileceğini dünyaya duyurmak için hedeflenmiş ve benim başkanlığını yaptığım Dünya Engelliler Vakfı projesidir. Amacımız bu bir oyun değildir. Bunun içinde sosyal bir mesaj vardır ve o mesajı vermek istiyoruz. Tüm engellilerin evlerinden çıkartılması hayata atılması, hayata katılması, ailelerin yavrularını sokağa çıkarması için ve her şeyi başarabileceklerini anlatabilmek için biz bu riski göze alıyoruz. Bu bizim için çok anlamlı bur çalışma. Herkes buna mutlaka o gözle baksın. Bu fikir bundan 3 yıl önce ben Güney Afrikalı bir görme engellinin bunu yaptığını gazetelerden duydum. Daha sonra İngiltereli bir görme engelinin bunu yaptığını okuduk. Bizde dedik bunu bir Afrikalı veya bir İngiltereli yaparda bir Türk yapamaz mı? Dünyanın en hızlı körü Türkiye'de olsun istedik. Şimdi bunun demesini yapıyoruz. Kıracağımız rekor 286 kilometre. Bize 290 kilometre yetiyor ama biz 300'ü hedefliyoruz. Bunu yapacağıma da inanıyorum inanmasaydım burada olmazdım zaten. Tabi inanmak başarmanın yarısıdır. Tek rakibim Türk Hava Yolları" dedi. 

Ünlü şarkıcı Metin Şentürk'un Antrenörü Volkan Işık ise, bir ilki gerçekleştirmek için burada bulunduklarını ifade ederek, "Yapacağımız bir ilkte özellikle bir Türk'ün olduğu için bizde bu projede var olmak istedik. Metin ile uzun süredir planladığımız bir çalışma bu. Özellikle Şanlıurfa'yı seçmemizin sebebi Türkiye'nin en uzun ve en rahat pistine sahip olması nedeniyle GAP Uluslararası Havaalanını seçtik. Sağ olsun yetkililerde bize yardımcı oldular. Bugün burada ilk çalışmamıza başladık. Kolay bir şey değil bu, bir çocuk oyuncağı değil. Rahat ve bilinçli bir çalışıyoruz ama ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Uzun bir çalışma dönemi planladık ve sonunda rekor denemesi için çalışacağız. En iyisini yapıp rekoru kırmaya çalışacağız. Bu süre içerisinde yapacaklarımız çok önemlidir. Metin'in hissiyatı çok önemli, otomobil içindeki hissiyatı çok önemli. Kendini ne kadar iyi his ederse o kadar çok başarılı oluruz ve biz onun her zaman kendisini iyi his etmesini sağlayacağız. Rekor denemesini 2 Nisan'da yapmaya çalışacağız.

Bizim tahminimize göre tabi daha önceki hesaplarımıza göre burada biraz değişiklikler oldu. şuanda rakım 850 metre dolayısıyla otomobilin süratlenmesi değişti. Bizim daha önceki tahminimiz yaklaşık olarak 30 saniyelik bir çalışmaydı. Burada biraz daha uzun olacak. Onunda şuanda çalışmalarına başladık. Ne kadar sürede olacağını hesaplıyoruz. Yaklaşık olarak 280 veya 290'na hatta 300'e otomobil 20 saniye gibi bir sürede çıkıyor. Tekrardan o değerleri yakalamak istiyoruz. Onunla işimiz daha kolay olacak. Tabi onun üzerine bir 4 saniye daha gideceğiz"
diye konuştu.Konuşmaların ardından deneme sürüşü yapıldı. Pist alanında bir ambulans ve bir itfaiye aracı da hazır bekletildi. Metin Şentürk'e işadamı Fiyapı'nın sahibi Fikret İnan destek oluyor.


MUSTAFA DEMİRCİ-FERHAT ÖZER--- İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.