banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Şanlıurfaspor'dan 1 Trilyonluk yardım iptaline tepki


Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Habib Arslan, İl Genel Meclisindeki  1 Trilyonluk yardım iptaline tepki gösterdi.

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Habib Arslan yaptığı yazılı açıklamada, Şanlıurfaspor Yönetimi olarak 2 buçuk yıldır görevde olduklarına dikkat çekerek şöyle dedi:

“Görev süremiz içersinde iyi niyetle ve olağanüstü çabalarla Şanlıurfaspor’umuza hizmet etmeye çalışıyoruz. Başarı içinde elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Görev süremiz boyunca her zaman en büyük desteği Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’dan almaktayız. Zaten bu Kulübü devir alma nedenimiz Belediye Başkanımızın Şanlıurfaspor’u sahiplenmesi ve istekleri doğrultusunda olmuştur.

Yine Şanlıurfa’ya geldiği günden bu yana Sayın Valimiz Nuri Okutan’ın maddi ve manevi destekleri inkâr edilemez. Spor kamuoyu adına Sayın Valimiz ve Sayın Başkanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Biz bu yılın başında Şanlıurfaspor Yönetiminden çekilmek istedik. Nedeni ise kentte destek olmamasına karşılık, etkin ve yetkin kişilerin hep köstekleriydi. Ancak Sayın Belediye Başkanımız ve Sayın Valimizin istekleri doğrultusunda görevimize devam ettik. Bizim grupta mücadele eden Profesyonel Kulüp takımlarının yıllık harcamaları 3 ile 6 Trilyon arasında değişmektedir. Başarılı olabilmek için ekonomik sıkıntıyı çözmek durumundayız. Bu çerçevede İl Özel İdaremize müracaat ettik. Bu noktada Sayın Valimiz gönderilen her dilekçeyi anında devreye koydu. Zaten gelişmeleri spor kamuoyu yakından takip etti. Şanlıurfaspor’la ilgili isteğimiz karşısında İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Beyazgül Üyelere “Zimmet çıkarabilir. Ancak örneğin Amatör Spor Kulüpleri müracaat etseydi. Hiçbir sorun olmazdı” diye açıklama yaptı.

Şanlıurfaspor’a 1 milyon TL yardımın görüşüldüğü yaklaşık 1 aylık süreçte Uğur Beyazgül ve arkasındaki iki zat tarafından yardımın engellenmesi için, inanılmaz senaryolar ve taktikler sergiledi. Şanlıurfaspor’a yardımın engellenmesi için, senaryolar, taktikler sergilendi. Uğur Beyazgül açık açık Şanlıurfaspor’a yardıma karşı olduğunu belirtmekle kalmadı, Meclis Üyelerini bazen hukuk ile bazen Genel Merkez ve Başbakan ile tehdit ederek hem Genel Merkeze ve hem de Sayın Başbakanımıza iftira etmekten geri kalmadı.

 Daha sonra ASKF’nin müracaatı oldu. Sayın Valimiz bu yöndeki yazıyı da hemen İl Genel Meclisine gönderdi. 1 ay süresince İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Beyazgül’ün neler yaptığını hep beraber gördük. Perşembe günkü oturumda kendisi bir gün sonra Ankara’ya gidecekti. AK Partili Üyeler bu paranın çıkması yönünde kararlarını net bir şekilde ortaya koymuştu. Meclisin son oturum günü de Cuma günüydü. Cuma günü Meclisin oturuma başlaması için ya 1.Başkan Vekili İbrahim Bucak’ın, ya da 2.Başkan Hikmet Başak’ın oturumu yönetmesi gerekiyordu. Hikmet Başak Perşembe gününden Ankara’ya gitmişti. Sayın İbrahim Bucak’da daha önceki tepkileri nedeniyle Mecliste oturum yönetmeme yönünde eğilimi vardı. İşte bu durumu çok iyi bilen Uğur Beyazgül Perşembe günü elinden gelen tüm çabayı ortaya koymuştur. AK partili iki Yöneticiyle her türlü entrikaya girme durumunda kalmıştır. Rutin görüşmeler devam ederken ısrarla isimli oy kullanılmasını istemiş özellikle Meclisde gerginlik yaşanmasını istemiştir. Televizyon kanallarında da açıkça görüldüğü gibi “Oturuma 5 dakika ara veriyorum” dedikten sonra Üyelere daha sonra “Oturumu kapattım” demiştir. Biz daha sonra DP’li Sayın İbrahim Bucak’la görüştük. Oturumu yönetmesi halinde Şanlıurfaspor’un önünü açabileceğini söyledik. Sayın İbrahim Bucak Şanlıurfa sevdalısı olduğu için Cuma günkü oturumu yönetmeyi kabul etmiştir. Bu gelişme sonrası Uğur Beyazgül Ankara’daki iki muhteremle birlikte düğmeye basarak AK Partili Üyeleri telefonla tek tek arayarak “Sakın olan Evet demeyin. Aksi halde ASKF kanalıyla da size zimmet çıkar” demiştir. Perşembe günkü Mecliste ısrarla “Evet” oyu kullanacaklarını söyleyenler Cuma günü “Hayır” oyu kullanmakla kalmamış Meclis koridorlarında terör estirme eğilimine girmişlerdir. Tüm bu gelişmeleri Meclis Başkanı Uğur Beyazgül BDP’li Üyelerle birlikte hareket ederek amacına ulaşma başarısını da göstermiştir. Aslında Uğur Beyazgül bunları yaparken maalesef 29 Mart’ı unutamadığı için yapma durumunda kalmıştır. Bu gayet açık bir şekilde tarafımızca bilinmektedir. Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu adına Uğur Beyazgül ve iki AK Partiliyi önce Allaha sonra Şanlıurfa halkına havale ediyorum. Ancak şunu da belirtmek istiyorum. Makamlar ve mevkiler gelip geçidir. Baki kalan bırakabileceğiniz hoş bir seda olacaktır. Biz kentimiz için eğitim, sağlık, sanayi, turizm kadar sporun da önemli ve gerekli olduğuna inanıyoruz. Tüm gayret ve çabamız buna olan inancımızdandır.

Siyasetin kin, nefret ve öç alma sanatı değil, Şanlıurfa’ya ve Şanlıurfalılara hizmet olması gerektiğini belirtmek isterim. Özellikle sorumluluk makamındaki insanların vebali çok ağır olacaktır.

Cuma günü yapılan seçimlerde Çekimser oy kullanan AK Partili üyeler Hüseyin Çetiner, Bahri Aksoy, Bozan Kılıç ile oylamada “Evet” oyu kullanan AK Partili Üyeler Abdülkadir Kol, Mustafa Yavuz, Mehmet Demirkan, Halil Ataş, Hasan Takuş, Hasan Genç, Feyyaz Soylu, Halaf Kete, Mehmet Şık, İsa Yılmaz, Mahmut Yıldırım, DP’li Üyeler İbrahim Bucak, Eyüp Tokdemir, Ömer Özyavuz, İbrahim Halil Altıntas, Casım Cin, Ahmet Boğa, Bağımsız Üyeler: Ömer N. Kapaklı, İbrahim Arslan, Abdülkadir Çoban ve Celal Bayuk’a içtenliğimizle teşekkür ediyoruz.

AK Parti Grup Başkanı Abdülkadir Kol ile DP Grup Başkanı ve Meclis Başkan Vekili İbrahim Bucak’ın Şanlıurfa adına Şanlıurfaspor için yaptıkları da asla unutulmayacaktır.

Yine Şanlıurfaspor Yönetiminde de görev alan AK Partili Üye Mustafa Yavuz kardeşimizin gayretleri nedeniyle kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

PEKİ, ŞİMDİ NE OLACAK?

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Habib Arslan, Şanlıurfaspor Yönetiminin Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüştüğünü tüm gelişmeleri kendilerine ayrıntılı bir şekilde izah ettiğine dikkat çekerek “Yol haritamız bu hafta içersinde belirlenecektir. Sayın Başkanımızın direktifleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Bu konuda ayrıntılı açıklamayı hafta içersinde spor kamuoyuna ileteceğiz” şeklinde konuştu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.