banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Şanlıurfaspor Yönetimi; Borcumuz yok, hakemler haksızlık ediyor

Şanlıurfaspor As Başkanı Nabi Kırmızı, bir basın toplantısı düzenleyerek, takımın son durumu ile ilgili değerlendirmede bulunarak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şanlıurfaspor Kulüp 2. Başkanı Hıdır Faruk Tepret, İcra kurulu başkanı Mehmet Çavuş, Mali İşler Sorumlusu Mustafa Aydın, Basın Sözcüsü Gökhan Gökmen, Proje Geliştirme Sorumlusu Ömer Göçebeler, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Bağıban ve idari menajer Hakan Keşküş’ün katıldığı basın toplantısında, bir sezonun değerlendirmesi yapıldı.

As Başkan Nabi Kırmızı, yaptığı açıklamada, 2013-2014 sezonuna Teknik Direktör Raşit Çetiner’in raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını yaptıklarını belirterek, “Bu doğru bir tercih miydi, doğru bir yöntem miydi tartışılabilir. Yöntem doğru da olsa sonucun pekiyi olmadığı ortada, bunu kabulleniyoruz. Çok iyi futbolcular aldık ancak Urfaspor’un hak ettiği yere gelmesini sağlayamadık” dedi.

 

Kırmızı, hakemlere tepki gösterdi

Kırmızı, birçok maçlarının hakem hatalarından dolayı aleyhlerine sonuçlandığını da vurgulayarak, “Federasyonumuzun hakem konularında Şanlıurfaspor maçlarına dikkat etmelerini istiyorum. Son maçımıza gelen hakemimiz 2 ay maçlara verilmeyen, 2 ay sonra Şanlıurfaspor-Manisaspor maçına veriliyor. Hakem Manisaspor maçında kontrolü kaybetti, haksız yere çok sayıda kart verdi. Bu kartların bedelini ağır bir şekilde ödedik. Maçın önüne hakemin geçmesi bizim mazeretleri kapatmayacak, bizde takımımızın eksiklerini gördük. Şuna inanıyorum; Takımımız 11 kişi oynasaydı biz Manisaspor’u yenerdik, zaten maçın başlangıcı onu gösteriyordu” diye ifade etti.

 

9 Milyon TL harcandı

Sezon öncesinde Raşit Çetiner’in raporu doğrultusunda yaptıkları transferlere yaklaşık 9 Milyon lira para harcadıklarına da dikkat çeken Kırmızı, “Böylesi pahalı bir takımın bulunduğu yer düşünülürse tabii ki çok istenen bir yer değil. Ancak bizim bütçemizi iki futbolcu çok yükseltmiş oldu, biri Sercan Yıldırım diğeri de Fotakis. Bu transferler Türkiye’nin gündemine oturmuştu, fakat futbolcular talihsizlikler yaşadı, adapte olamadı, futbolcularımız istediği verimi veremedi ve bizde istediğimiz yerde değiliz” şeklinde konuştu.

Devre arası transferlere 1 Buçuk Milyon TL harcandı

Devre arasında yapılan transferlerin Teknik Direktör Reha Kapsal ve transfer komitesinin yaptığı ortak çalışmayla gerçekleştiğine de vurgu yapan Kırmızı, “

Giden arkadaşlarımızın kasamızda bıraktığı para yaklaşık 2 Buçuk Milyon TL’dir, yeni transferlere harcanan para ise 1 Buçuk Milyon TL’dir. Yeni transferlerimiz takımın gençleştirmesine yönelik transferlerdi. Ayrıca Sercan’ın ve diğer arkadaşlarının Şanlıurfaspor Kulübümüzden bir lira bile alacağı bulunmamaktadır” dedi.

Alt yapıya yönelik çalışmalarının da olduğunu vurgulayan Kırmızı, transfer çalışmalarının ise devam ettiğini kaydetti.

 

Çavuş; Kalıcı gelir olmadan bu iş olmaz

Şanlıurfaspor İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çavuş, Şanlıurfaspor’un kalıcı gelir olmadan Süper Lig’e çıksa bile burada kalmasının zor olduğunu belirtti.

Şanlıurfaspor İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çavuş, düzenlenen basın toplantısında, kulübün kalıcı bir geliri olmadığını belirtti. “İkinci yarı tabi şampiyonluğu hedefliyoruz ama taşıma suyla değirmeni çevirmeye çalışıyoruz” diyen Çavuş, açıklamasında şunları kaydetti;

“Kalıcı gelir olmadan bu takımı Süper Lig’e çıkarırsak seneye bir daha düşer. Bu takımı o zaman PTT 1. Lig’de de kimse tutamaz. Aylık 1 Trilyon 100 Bin lira gibi bir giderimiz var, 500 Bin civarında da gelirimiz var. Geldiğimiz günden beri hiçbir yerden Bin TL olsa bile bir bağış almadık. Sezon öncesinde 1 Milyon 600 Bin TL’lik kombine basmıştık, bunların 300 Bin kısmı sattık. Belediyelerden veya İl Özel İdare’den kalıcı gelirle alakalı bir şey alamadık. Bu takımı her ay üzerine 300,500 Bin koymakla Süper Lig’e çıkarırsak hem Urfa’ya, hem Urfaspor’a ihanet etmiş oluruz. Kalıcı gelir olmadan bu iş olmaz. Bu konuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.