banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Urfa Balıklıgöl MHP ak parti

Şanlıurfaspor yeni tesisinde ilk idmana çıktı VİDEO

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Gap Vadisinde yapılan spor tesislerinde incelemelerde bulundu.

İncelemeler için spor tesislerine gelen Güvenç, burada devre arası kampını tamamlayarak kente Şanlıurfaspor’un ilk idmanını izledi.

Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve işadamı Maruf Güneş ile birlikte GAP Vadisinde yapımı devam eden sporcu antrenman spor tesislerinde incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, daha sonra kamp sonrası kentte ilk idmanını yapan sarı yeşilli takımı ziyaret etti.

Takım ve oyuncuların durumu hakkında Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Bahri Kaya’dan bilgi alan Vali Celalettin Güvenç, takıma başarılı bir sezon dileğinde bulundu.

Burada bir açıklama yapan Vali Güvenç, PTT 1. Liginde ikinci devre maçlarının başlayacağına dikkat çekerek, “Devre arası tamamlanmak üzere. Cumartesi saat 14.00’da Adanaspor’la ikinci yarının ilk maçını oynayacağız. Öncelikle takıma başarılar diliyorum. İnşallah Urfalının yüzünü güldürecek sonuçlar alırlar. Devre arasında neler yapıldı merak ediliyor. Bir kongre kararı alındı. Güzel olan Şanlıurfalı iş adamları sağ olsunlar büyük bir külfetin altına girmeye razı oldular. Burada ve İstanbul’da yaptığımız görüşmelerde tüm şehri kucaklayacak bir yönetimin çatısı aşağı yukarı belli oldu. Sayın Fethi Şimşek yönetim kurulu başkanlığına adaylığı kabul etti. Bu süreçte de büyük bir fedakârlıkla Maruf Güneş kardeşimle Müslüm Yanmaz görüşmeler yaptılar. Takıma sahip çıktılar. Uğur Büyükhatipoğlu’yla beraber takımı kampta ziyaret ettiler. Kampta takıma moral verdiler. Urfa’nın büyük ve marka bir şehir olduğunu kendilerinin asla sahipsiz kalmayacağını çocuklara hissettirdiler. Bunun geri dönüşünü de gerek hocadan gerekse diğer unsurlardan aldım. Takımın morali ve inancı yükseldi, kendilerine geldiler” dedi.

“Kalıcı gelir nasıl sağlanır, bunu araştırıyoruz”

Perşembe günü saat 10.00’da Şanlıurfaspor Kongresinin yapılacağını hatırlatan Vali Güvenç, “Kongrede güçlü bir yönetimle Urfaspor önümüzdeki döneme başlamış olacak. Allah hayırlı etsin. Allah mahcup etmesin. Her zaman söylüyorum. Mali yapısı güçlü, şeffaf ve saydam bir yönetime sahip, kalıcı gelirleri olan, geliri gideri belli olan, iyi top oynayan birinci ligdeki bir takım ilimizin de tanıtımına çok değer katacak, bölgemiz için önemli olacak. Bunun için uğraşıyoruz. Uzun vadeli planlarımız var. Kalıcı gelir nasıl sağlanır, bunu araştırıyoruz. Sevindirici olan kısa vadede de iş adamlarımızın büyük bir cesaretle, özveriyle ve heyecanla bu işe sahip çıkmasıdır” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Vali Celalettin Güvenç, takıma takviye yapılması konusunu da kamuoyunun merak ettiğini belirterek, “Hocamız sağ olsun ‘iki üç kaliteli takviye olursa iyi olur diyor. Sıradan adamı almam’ diyor. Bunun için de iş biraz zorlaşıyor. Devre arasındayız, sezon başı da değil. Bütün takımların mukaveleli topçuları var. Orta sahada Kıvanç’la yaptığımız görüşme sonucunda takıma döndü. Bir iki hukuki konuyu da arkadaşlar görüşecekler. Kıvanç, hocanın üzerinde önemle durduğu bir futbolcu. Onunla da İstanbul’da görüştük ve bugün antrenmana çıktı. Kaliteli olmak kaydıyla bir santrfor ve stoper konusunda hoca isim verdi. Görüşmeler yapılıyor. Arkadaşlar onların arayışı içerisinde. Ama dediğim gibi sezon arası olması ve topçuların mukavelelerinin devam etmesi bu konuda handikap olarak önümüze çıkmaktadır. İnşallah birkaç gün içerisinde bu konuda da bir gelişme olur ümidindeyim” dedi.

“Kavgasız Gürültüsüz Bir Stat İstiyoruz”

Bütün Urfalıları Urfaspora sahip çıkmaya davet eden Vali Güvenç, “Perşembe günü saat 10.00’da kongreye çağırıyorum. Cumartesi günü saat 14.00’da Gap Arenaya Adanaspor maçına çağırıyorum. Hep söylüyorum; hep beraber, efendice, küfürsüz, bağırtısız, yensen de yenilsen de centilmence, kavgasız gürültüsüz bir stat istiyoruz. Hanımların maçlara geldiği maçlar istiyoruz. Hanımları da davet ediyoruz. Hafta sonu içerde maçımız olduğunda Urfalının ilk aklına gelecek, vakit geçireceği yerin Gap Arena olmasını arzu ediyorum. Bunun için de taraftar gruplarımıza ve tüm taraftarlarımıza çok iş düşüyor” diye konuştu.

“Şimdi Urfaspor’a Destek Olma Zamanıdır”

Sporun barış, kardeşlik, centilmenlik ve hobi olduğunu söyleyen Vali Celalettin Güvenç, “Bu çerçevede bu işi değerlendirmek gerekir. Kenetlenirsek, birlik olursak, beraber olursak bütün sorunların altından kalkılır. Şimdi urfaspor’a destek olma zamanıdır. Beni de böyle cesaretle konuşturan açık söyleyeyim, iş adamlarımızın, gerek burada olsun gerek İstanbul’da olsun urfa’nın marka değerlerinin samimiyetle bu işin arkasında olduklarını göstermeleridir. Allah korusun, sahip çıkmasalardı, bizim kasamızda urfaspor’a verebileceğimiz bir paramız yok. Bunu defalarca kamuoyuyla paylaştım. Bu iş sevgi işidir, bu iş gönül işidir. Kimseden zorla bir para alamazsınız ve bu iş valilerin, politikacıların da işi değildir. Bizim bakanımız da sağolsun an be an takip ediyor. Urfaspor’a destek veriyor, ‘bu takımı ayağa kaldıralım’ diyor. Biz de uğraşıyoruz gücümüzün yettiği kadar ama tekrar ediyorum bu iş milletin işidir. Bu işadamının işidir, sporseverin işidir. Kurumsal bir yapı kurulmalı, iş adamları buna sahip çıkmalıdır. Öz kaynak oluşturulmalıdır. Siyasetçiler ve valiler de manevi destek vermelidir. Bu zorunlu olduğu için şu anda bu işin üzerinde duruyoruz. Elimizden geldiği kadar arkadaşları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Üzerimize görev düştüğü müddetçe samimiyet olduktan sonra biz elimizden geleni yapacağız. Sorumluluk alacağız ve destek vereceğiz. Altını çizerek söylüyorum, bu iş öncelikli olarak Urfa’nın işidir, iş adamlarının işidir ve sonra da bizim işimizdir. İnşallah her şey çok güzel olacak. Başarı diliyorum” dedi.

“Eski Milli Futbolcular Şanlıurfa’ya geliyor”

Vali Güvenç, PTT 1. Ligi başlarken Şanlıurfalılara bir sürprizlerinin olduğunu ve Çarşamba günü eski milli futbolcuların kente geleceğini söyledi. Eski hakemlerden Bünyamin Gezer’in yöneteceği bir maç yapacaklarını anlatan Vali Güvenç, “Urfasporlu eski futbolcularımızla, milli futbolcularımız akşam 16.30’da Gap Arena’da karşılaşacak. Bu vesileyle herkesi bu maça davet ediyorum. Gap Arena’nın aydınlatma işini de bitirmiş olduğumuzdan ve onun açılış maçını yapmış olacağız. Maçtan önce de liseler arası bölge maçını milli futbolcularımızla başlatacağız. Tüm amatör futbol takımlarına özel idare kaynaklarıyla sağladığımız, her yıl gelenekselleştirdiğimiz malzeme dağıtım programını yine Gap Arena’da yapacağız. Bütün bunlara halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Vali Güvenç, Şanlıurfaspor’un idmanlarını yaptığı GAP Vadisinde tetislerle ilgili olarak ise şunları söyledi; “Bu tesis birinci ligde bir çok büyük takımda olmayan bir tesistir. Son dönemde birçok şehrimiz bu tür tesisleri yapmaya başladı ama bizimki örnek bir tesis. İki tane çim sahamız vardı, eğer mümkünse onu üçe çıkaracağız. Bir tane sentetik saha yaptık bitirdik. Amatörlerimiz ve alt takımlar antrenmanlarını orada yapabilir. Bu tesisler mutlaka sporcuya sporsevere ve şehre moral verecektir. Ben emek verenlere teşekkür ediyorum. Tüm Şanlıurfa’ya hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Vali Güvenç ve beraberindekiler da sonra sarı yeşilli takımın antrenmanını bir süre izledikten sonra ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.