banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Şanlıurfaspor tesisleri bir çok takımda yok



Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yapımı devam eden yeni Şanlıurfaspor tesislerini gezdi. Temeli Ağustos ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından tesiste incelemede bulunan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfaspor için yaptırılan tesislerin birinci antrenman sahasının UEFA standartlarında olduğunu vurgulayarak, sahanın antenmanlar için hazır hale geldiğini söyledi. Saha etrafındaki tel örgülerin örüleceğini ve kale direklerinin bu hafta içinde dikileceğini belirten Vali Güvenç, “Ama asıl olan bu çimin hazır olmasıydı. Bu çimin yetişebilmesi için rulo çimleri Sakarya’dan daha pahalı olmasına rağmen müteahidimize tavsiye ettik, gitti aldı geldi. Öyle yapmasaydık bu çimin şimdi yetişme şansı yoktu. Çim saha mayıs, haziran ayından önce yetişmezdi. Ama inşallah pazartesi, salı günü takım burada antrenman yapabilecek. Tel örgülere de önümüzdeki hafta başlıyoruz” dedi.
Vali Güvenç tesislerin iki sentetik ve iki de çim olmak üzere 4 saha’dan oluştuğunu kaydederek; “Birçok birinci lig takımında olmayan modern, idari bina, kamp tesisi hazırlanıyor. 80 dönüm arazi üzerinde inşa edilen tesiste 2 adet çim saha, 2 adet sentetik çim saha, 7 bin metre kare alana sahip yönetici ve sporcu binaları, amatör sporcu tesisi, 2 adet güvenlik birimi, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, 37 oda, fitness center, sauna, Türk Hamamı, fin hamamı bulunuyor. Standardı yüksek tesisi, Urfasporumuza, amatörlerimize hediye etmiş bulunuyoruz. Öncelikle buna ön ayak olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e teşekkür ediyorum. Allah hayırlı eylesin. Fairplay içerisinde güzel müsabakalar oynanmasını diliyorum. Urfaspor’a güzel başarılara vesile olsun. Urfa bunu hak ediyor. Emek verenleri tebrik edip teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Tesisin müteahhiti Sedat Sağır ise Vali Güvenç’e verdiği bilgide tesisin yapımının hızla devam ettiğini ve tesisin 3. katını tamamladıklarını söyledi. Vali Güvenç ve beraberindekilere tesisi gezdiren Sağır, “Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tesisi bir an evvel tamamlamak için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz’ dedi.
Öte yandan incelemesi sırasında Vali Güvenç’e, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve tesislerin müteahidi Sedat Sağır eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.