banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Şanlıurfaspor Teknik Direktör Nurullah Sağlam ile anlaştı

 

Raşit Çetiner’in istifasıyla hoca arayışlarına girenŞanlıurfaspor, son olarak Mersin İdman Yurdu’nu çalıştıran Nurullağ Sağlam ile anlaştı. Yüksek fiyat istemesinden dolayı Yılmaz Vural’dan vazgeçen Sarı-yeşilli ekip, bugün Nurullah Sağlam ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.Şanlıurfaspor Futbol Şube Sorumlusu İbrahim Güllüoğlu ve Basın Sözcüsü Gökhan Gökmen, tecrübeli hocayla görüşerek, Sağlam’a imzayı attırdı.

Nurullah Sağlam kimdir?
1966 yılında Gaziantep’te dünyaya gelen Nurullağ Sağlam, Lise öğrenimini 1985 yılında Gaziantep Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Üniversite öğrenimine o yıllarda Gaziantep'te de kampüsü bulunan ODTÜ'de devam etti. Futbola ortaokul sıralarında Gaziantep Karşıyaka Amatör Spor kulübünde başlayan Nurullah Sağlam, 1984 yılında Gaziantepspor'a transfer oldu. 2 yıl sonra Kayserispor'a transfer oldu. Bundan dolayı üniversite eğitimimi yarım bıraktı. Aktif futbol kariyeri boyunca Gaziantepspor, Kayserispor, Edirnespor ve İslahiyespor'da forma giydi.

Teknik direktörlük kariyeri
Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlüğe başladı. 2003 yılında Gaziantepspor'da teknik direktörlük görevine getirildi. 2005-2006 sezonunda Karşıyaka'da teknik direktör oldu. 5 Ekim 2005'de Denizlispor'a geçti. 2005-2006 sezonunu bu takımda tamamladı. 2006-2007 sezonu başında Konyaspor'un teknik direktörlüğüne getirildi. Ancak burada başarısız olunca 7. haftada görevine son verildi ve yerine Ünal Karaman teknik direktör oldu. 21. haftada ise Gaziantepspor'un başına gelmiştir. 2008-2009 sezonunda Süper Lig'e iyi başlamasına rağmen sonrasında aldığı mağlubiyetler sebebiyle görevinden ayrıldı, bir süre Diyarbakırspor'da görev alan Sağlam daha sonra Mesut Bakkal'dan boşalan Denizlispor'un başına getirildi.

20 Ekim 2010 tarihinde Mersin İdmanyurdu'nda işine son verilen Yüksel Yeşilova'nın yerine teknik direktör olarak göreve getirilmiştir.15.12.2012 tarihinde karşılıklı olarak sözleşmesini fesih ederek Mersin İdman Yurdu Spor Kulübünden ayrılmıştır.

Urfastar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.