banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Şanlıurfaspor, eski günlerini mumla arıyor

PTT 1. ligine bu sezon yükselen Sarı-yeşilli ekipte sular durulmuyor. Taraftarlar, Saraçoğlu yönetimini mumla aramaya başladı. Sarı-yeşilli ekip Kemal Saraçoğlu Başkanlığında PTT 1. liginde 17 maça çıktı. Takım, 5 galibiyet 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 22 puan topladı. Daha sonra bir takım sıkıntıların baş göstermesi ile birlikte, Kemal Saraçoğlu yönetimi 17.12.2012’de istifa etmek zorunda kaldı.

Aradan 1 ay geçtikten sonra Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç İstanbul’da bir takım girişimlerde bulunarak, İşadamı Fethi Şimşek’i ikna ederek, Kulübün yeni başkanı olmasını istedi. İşadamı Fethi Şimşek, o dönemde ‘Şanlıurfaspor için elimizi taşın altına koyarız’ açıklaması yaparak, başkanlığa aday olduğunu gösterdi. Ve 17.01.2013’te kulüp tek liste ile seçime giderek Fethi Şimşek’i başkanlığa seçti.

TARAFTARLAR ÇOK SEVİNMİŞTİ

Fethi Şimşek’in başkan olması ile birlikte tüm şehir birlik olmuş, yeni yönetimin takımı süper lig’e çıkaracağına inanmıştı. Taraftarların bir bölümü o dönemde Fethi Şimşek’i Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal’a benzetmişti. Yönetim Galatasaray’ın eski oyuncusu Abdul Kader Keita ile ilgilenmesi taraftarları iyice heyecanlandırmıştı.

KEİTA ATAĞI BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI

Abdul Kader Keita’nın transfer edileceği haberleri basına sızması ile birlikte Şanlıurfaspor tarihinde geçecek olan transfer atağı başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Yönetimin Keita atağı başarısızlıkla sonuçlanınca İbrahim Teteh Bangura takıma transfer edilmişti.

FETHİ ŞİMŞEK PUANLA TANIŞTI

Sarı-yeşilli ekip Fethi Şimşek Başkanlığında ilk maçını GAP Arena stadyumunda tıka basa dolu tribünler önünde Adanaspor’a karşı oynadı, maç 0-0 berabere sonuçlandı. Adanaspor karşısında alınan 1 puan yeni yönetimin aldığı ilk puandı.

DEPLASMANDA ALINAN İLK YENİLGİ

Adanaspor karşısında alınan 1 puan ile ligin 19. haftasında, Sarı-yeşilli ekip Karşıyaka’nın konuğu oldu. Seyircisiz oynanan maçta Şanlıurfaspor 1-0 yenildi. Bu yenilgi yeni yönetimin aldığı ilk mağlubiyetti olmasıyla birlikte deplasmanda alınan ilk yenilgiydi.

İLK 3 PUANINI ALDI

Karşıyaka mağlubiyetini unutmak isteyen yeni yönetim, o dönemde PTT 1. liginde lider durumda bulunan Manisaspor’u GAP Arena’da yaklaşık 30 bin kişilik bir taraftar kitlesini arkasına alarak 2-0 yenmeyi başardı. Bu alınan galibiyet Fethi Şimşek yönetiminin aldığı ilk 3 puandı.

10. SIRAYA KADAR YÜKSELDİ

21. haftada Şanlıurfaspor deplasmanda Kartalspor ile berabere kaldı. Bir sonraki hafta Ankaragücü deplasmanına giden Sarı-yeşilli ekip, son dakikalarda bulduğu gol ile sahadan 1-0 üstün ayrılarak ligde 10. sıraya kadar yükselerek lider ile puan farkını 11’e düşürdü.

TAKIMA NE OLDUYSA BUCASPOR MAÇINDAN SONRA OLDU

Ligin 23. haftasında GAP Arena stadyumunda yaklaşık 30 bin kişilik taraftar kitlesini arkasına alan Sarı-yeşilli ekip Bucaspor’u konuk etti. Takım sahadan 2-1 mağlup ayrılarak kötü gidişin sinyallerini vermeye başladı. Bucaspor mağlubiyetinin şanssızlık olduğunu ifade eden yönetim daha sonra çıktığı 1461 Trabzonspor maçından da puan alamazken Teknik Direktör Bahri Kaya ile yollar ayrıldı.

KAYA GİTTİ, ÇETİNER GELDİ

Bahri Kayadan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Raşit Çetiner getirildi. Çetiner’de yönetiminde Gazinantep BB karşısında çıkan Şanlıurfaspor sahadan yine boynu bükük ayrıldı. Gaziantep BB mağlubiyeti play off hedefinden adım adım uzaklaştırdı.

DÜŞMEMEYE OYNAMAYA BAŞLADI

Play off hedefinden uzaklaşan Sarı-yeşilli ekip artık ligde tutunmak için sahaya çıkmaya başladı. Adana Demirspor deplasmanından alınan beraberlik ve Tavşanlı Linyit karşısında alınan 1 puan ile takım iyiden iyiye düşme korkusunu yaşamaya başladı. Ve son olarak Göztepe deplasmanında hezimete uğrayan Şanlıurfaspor artık düşmeme mücadelesi vermeye başladı.

GÖZLER SAMSUN MAÇINDA

Şanlıurfaspor’da şimdi tüm gözler ligin 29. haftasında kendi evinde oynayacağı Samsunspor maçına çevrildi. Takımın büyük ölçüde kaderini belirleyeceği maçta, olası bit kötü sonuç büyük ümitlerle çıkılan PTT 1. ligine veda etme ile karşı karşıya bırakabilir. (kaynak:olay)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.