banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Akçakale Haliliye Belediyesi

Şanlıurfaspor Başkanlığını Fethi Şimşek kabul etti

Şanlıurfasporda 17 ocak 2013 günü yapılacak olan kongre öncesi bu akşam İstanbul’da önemli bir toplantı gerçekleşti ve İş adamı Fethi Şimşek kulüp Başkanlığını kabul ettiği bilgisine ulaşıldı.

Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu ve yönetici arkadaşlarından bazı isimlerin istifalarının ardından kulüp Başkan vekili A.Kadir Binici tarafından alınan kongre kararı ile başlayan kongre sürecindeŞanlıurfaspora kimin Başkan olacağı merak ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Celalettin Güvenç, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilerinin görüşmeleri ve ortak kararı üzerine Doğa kolejleri yönetim kurulu Başkanı iş adamı Fethi Şimşek,Şanlıurfaspor kulüp Başkanlığına evet dedi.
Gelecek hafta yapılacak olan kongre öncesi Şanlıurfaspor futbol takımında transferlerin yapılabilmesi için yoğun mesai harcayan Vali  Celalettin Güvenç, bugün il Genel sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İş adamları Maruf Güneş ve Müslüm Yanmaz ile birlikte İstanbul'a gittiler.
İstanbul'da  Şanlıurfalı iş adamlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıya Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili  Mehmet Akyürek'te eşlik etti. Burada yapılan ve yaklaşık 5 saat süren toplantıda Şanlıurfasporun için bulunduğu ekonomik sorun , yönetim krizinin aşılması ve transferler ele alındı. Fethi Şimşek'in kulüp Başkan adaylığına evet demesinden sonra kısa bir sürede çok geniş katılımlı bir liste oluşturulması için çalışmalara yeniden başlalanacak.

ŞİMŞEK 22. BAŞKAN OLACAK

17 Ocak 2013 günü Şanlıurfaspor 22 . kulüp Başkanını belirleyecek. Şanlıurfa eski Milletvekili, ve Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’ın ilk Başkanlık ettiği Şanlıurfaspor’da  bugüne kadar en fazla kulüp Başkanlığını yapan isim ise eski Milletvekili Sebahattin Cevheri oldu.

Aralarından eski Milletvekilleri Mehmet Güneş, Sebahattin Cevheri, Mustafa Demir, İş adamları Hüseyin Akgün, Mustafa Mısırlı, Mehmet Gülle,Şükrü Çadırcı, Habib Arslan,’ın aralarında bulunduğu 21 kişi Kulüp Başkanlığını yaparken, 17 Ocak'taŞanlıurfasporun 22. Başkanı delegeler tarafından seçilecek.

BORÇ BATAĞINDA

Tarihinin en ağır borç ödemeleri ile karşı karşıya bırakılan Şanlıurfasporun PTT 1.Ligde kalıcı olması ve güçlü bir yönetim oluşması için yoğun çaba harcayan Vali Celalettin Güvenç İstanbul’a gitti. İl Genel Sekreteri Uğur Buyükhatipoğlu, İş adamları Maruf Güneş, Müslüm Yanmaz ile birlikte İstanbul’a giden vali Güvenç, İstanbul'da bulunan Şanlıurfalı iş adamlarından parasal destek sözü aldı.

Alınan bilgilere göre yaklaşık 8 Milyon tl borcu bulunan Şanlıurfasporun içinde bulunduğu ekonomik darboğazdan kurtulması için ağırlıklı olarak para hibe edecek isimlerden bir yönetim oluşturulmaya çalışılacak.

Öte yandan Şanlıurfasporda iki dönem görev yapan yönetici alacaklarının yaklaşık 2 Milyon Tl olduğu, kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu’nun alacağı olan 256 bin tl’den ne kadarını bağışlayacağı ise merak ediliyor. Saraçoğlu  geçtiğimiz sezon sonunda üçyerel tv kanalının ortak yayınında 200 bin tl bağış yapacağını açıklamıştı.

(urfastar)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.