banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

ŞANLIURFA’NIN OLİMPİYATÇI GENÇLERİ

Ankara Samanyolu kolejlerinin bu yıl 9. sunu düzenlenlemiş  olduğuUlusal Matematik  Olimpiyatlarında Özel Çağlayan İlköğretim Okulu öğrencileri  1 Gümüş ve 1 Bronz madalya alarak Şanlıurfa’nın gururu oldular.

Olimpiyatlara Türkiye  genelinde71 il, 751 okuldan toplam 2 bin 782 öğrenci katıldı.9. Ulusal Matematik  Olimpiyatları yarışmasında Çağlayan Ortaokulu öğrencilerimizden Taha TUNÇKAŞIK GÜMÜŞ madalya,Utku Ulaş Önder BRONZ madalya kazandı.

Olimpiyat Öğretmeni Murat AKGÜN: “ 9.Matematik Olimpiyatlarında öğrencilerimizle Şanlıurfamıza 2 madalya kazandırdığımız için çok mutluyuz.Bu yıl Amerikan Nebraska Üniversitesinin düzenlemiş olduğu  Dünya Matematik Olimpiyatlarındada  4 madalya kazandık.Bu başarının  kalıcı hale gelebilmesi için  5.sınıftan  8.sınıfa kadar olimpiyat takımlarını oluşturduk.Özel hazırlanmış sorularla seçilen olimpiyat öğrencilerimizyoğun bir şekilde çalışmalarına  devametmektedirler.”dedi.

Okul Müdürü Mustafa ÜSKÜPLÜ: “ Başarılı öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenimizi gönülden tebrik ediyorum. Disiplinli , inançlı ve bilimsel çalışmalarla öğrencilerimizin aşamayacağı güç, elde edemeyeceği başarı yoktur. Bu çalışma anlayışıyla öğrencilerimize bütün başarı kapıları açılacak ve başarımızda Şampiyonluk tacı eksik olmayacaktır. Ve o zaman şu veciz söz daha iyi anlaşılacaktır.

“ Vatanını ve milletini en iyi seven, görevini en iyi yapandır.”

Hedefimiz daha önceki yıllarda olduğu gibi TÜBİTAK Matematik  olimpiyatalarındaöğrencilerimizin bölge 1.si olmaları, Türkiye Şampiyonu olmalarıdır.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.